Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Ασκενάζι: Επικοινωνία για τις προκλήσεις της Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Ασκενάζι: Επικοινωνία για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Δένδιας - Ασκενάζι: Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Δένδιας – Ασκενάζι: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του είχε ο Νίκος Δένδιας. Ο Ελληνας ΥΠΕΞ συνομίλησε με τον Γκάμπι Ασκενάζι και τον ενημέρωσε για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες. Στο επίκεντρο της επικοινωνίας του Νίκου Δένδια ήταν και η στενή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ. Η ισραηλινή κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με την Τουρκία. Σε δήλωσή της η κυβέρνηση της χώρας τόνισε ότι «το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Από κει και πέρα διμερή θέματα και η τουρκική παραβατικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της προγραμματισμένης συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το μεσημέρι, ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Αμράνι συζήτησαν «τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισραηλινός πρέσβης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της χώρας του, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της.

Δείτε ακόμη

Κικίλιας: Ο μέσος όρος ηλικίας όσων νόσησαν τον Αύγουστο έχει κατέβει στα 36 χρόνια
Έκτακτη συνάντηση Δένδια – Πομπέο στη Βιέννη
Ψυχραιμία και εγρήγορση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις