Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά: Ψυχραιμία και εγρήγορση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά: Ψυχραιμία και εγρήγορση

Ελληνοτουρκικά: . Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την ίδια πολιτική ψυχραιμίας και εγρήγορσης και τις επόμενες ημέρες.

Ελληνοτουρκικά:Ένα βήμα παραπάνω προχώρησε στην προκλητικότητα του ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ένα βήμα παραπάνω προχώρησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιμετώπιση αυτής της προκλητικότητας. Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ. Μετά τις δυο προηγούμενες κρίσεις σε Έβρο και Αιγαίο ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε διαμηνύσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος 

Με την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει προ των ευθυνών τους τους Ευρωπαίους οι οποίοι πρέπει στην παρούσα φάση να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία και να μην αρκεστούν σε ανούσιες καταδικαστικές δηλώσεις. Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός επίλεξε τον δρόμο της διεθνοποίησης των όσων πράττει η Τουρκία στο Αιγαίο και της πλήρους ενημέρωσης όλων των εμπλεκομένων, δηλαδή του ΝΑΤΟ, της ευρωπαϊκής ένωσης και των χωρών της Μεσογείου.

Παράλληλα, το υπουργείο εξωτερικών επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι η χώρα μας δεν πρόκριτε να δεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και θα προστατεύσει τα σύνορα μας όπως προβλέπεται.

Στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων και η επιφυλακή των ενόπλων δυνάμεων, που δίνουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον παρατηρητής, αλλά διαδραματίζει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις. Στο εσωτερικό μέτωπο ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ένα εθνικό αρραγές μέτωπο απέναντι στην Τουρκία. Με τις κινήσεις αυτές, η ελληνική κυβέρνηση γνωστοποιεί προς όλους ότι η Τουρκία απειλεί την Ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, ότι κάνει ανειλικρινείς και προσχηματικές δηλώσεις για διάλογο και ότι εφαρμόζει πολιτική κανονιοφόρου, δρώντας εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την ίδια πολιτική ψυχραιμίας και εγρήγορσης και τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός ενδέχεται να επαναλάβει γύρω τηλεφωνημάτων απατώντας την έμπρακτη στήριξη όλων προς την χώρα μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις