Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ – Ελλάδα – Τουρκία: Ο γιος του Νετανιάχου πήρε θέση
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Ελλάδα – Τουρκία: Ο γιος του Νετανιάχου πήρε θέση

Ισραήλ - Ελλάδα - Τουρκία: Με ανάρτησή του στο Twitter ο Γιάιρ Νετανιάχου ξεκαθάρισε τη θέση του για τα ελληνοτουρκικά.

Ισραήλ – Ελλάδα – Τουρκία: Ξεκάθαρη θέση για τα ελληνοτουρκικά πήρε ο γιος του Μπέντζαμιν Νετανιάχουν, Γιάιρ με ανάρτησή του στο Twitter.  Συγκεκριμένα, ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, έγραψε: «Στηρίζω την Ελλάδα!».  Τα σχόλια κάτω από αυτή του την ανάρτηση έπεσε βροχή, τόσο από Τούρκους που απειλούν τον ίδιο και το Ισραήλ, όσο και από Έλληνες που τον ευχαριστούν για αυτή του τη στάση.

https://twitter.com/YairNetanyahu/status/1293461136264835072?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1293461136264835072%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F1034480%2Fellinotourkika-stirizo-tin-ellada-leei-o-gios-tou-netaniahou%2F

Fuck Turkey

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού προβαίνει σε posts στα social media για “καυτά” θέματα της επικαιρότητας. Μάλιστα το 2018, είχε προκληθεί σάλος όταν ανέβασε στο Instagram μια εικόνα που περιείχε το μήνυμα «Fuck Turkey» (Γ… την Τουρκία), χρησιμοποιώντας ως «βάση» την τουρκική σημαία.

Το post αυτό, που αργότερα κατέβηκε, ήρθε στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας στον απόηχο των βίαιων επεισοδίων στη Γάζα, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών.

Στήριξη στην Ελλάδα

Αν και με σχετική καθυστέρηση, το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα, «το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις