Αθήνα

°C

Πέμπτη

23

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παναγιωτακόπουλος ΕΟΔΥ: «Βόμβες» κορονοϊού οι ασυμπτωματικοί
ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιωτακόπουλος ΕΟΔΥ: «Βόμβες» κορονοϊού οι ασυμπτωματικοί

Παναγιωτακόπουλος ΕΟΔΥ: «Είμαστε στις παρυφές ενός δεύτερου κύματος και πρέπει να δράσουμε», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Παναγιωτακόπουλος ΕΟΔΥ: Υπάρχει μια έξαρση με δυναμική δεύτερου κύματος, αναφέρει για τον κορονοϊό, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής φαρμακολογίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Μιλώντας στο OPEN, ο καθηγητής ανέφερε  ότι η κατάσταση δεν είναι εκτός ελέγχου. «Είμαστε στις παρυφές ενός δεύτερου κύματος και πρέπει να δράσουμε», τόνισε συμπληρώνοντας ότι ένα οριζόντιο lockdown δεν θα χρειαστεί, αλλά πρέπει να το προλάβουμε. Σε ότι αφορά το R0 ανέφερε ότι όπως φαίνεται ανεβαίνει από τη μονάδα κι αυτό προκαλεί ανησυχία.

«Οι νέοι είναι δυστυχώς πιο χαλαροί, πιο ανέμελοι. Τα όρια μεταξύ ασυμπτωματικών η ηπίως ασυμπτωματικών δεν είναι ευδιάκριτα. Μπορεί κάποιος να έχει πονοκέφαλο, που είναι σύμπτωμα και να πάει στη δουλειά του ή να κυκλοφορήσει και να διασπείρει τον ιό» είπε ο κ. Παναγιωτακόπουλος και πρόσθεσε πως «οι ηλικιωμένοι πήραν το μάθημά τους και προσέχουν εν αντιθέσει με τους νεότερους σε ηλικία». Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΕΣΥ μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια ενδεχόμενη αύξηση νοσηλευομένων.

Δείτε ακόμη

Παγώνη: “Η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει ξεφύγει”
Πάτρα: Γιατρός επιτέθηκε σε συνάδελφό της μέσα στο χειρουργείο (vid)
“Πάντα θα υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή” – Τα αίτια της τραγωδίας στην Εύβοια (vid)
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις