Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παγώνη για κορονοϊό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη για κορονοϊό: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Παγώνη για κορονοϊό: Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν είναι δύσκολο να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό", ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Παγώνη για κορονοϊό: Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έκρουσε η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη μεγαλύτερη εκτόξευση φορέων του ιού. “Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Δεν είναι δύσκολο να πάμε σε τετραψήφιο αριθμό. Υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί, οι οποίοι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση”, τόνισε μιλώντας στον Σκάι η κ. Παγώνη. ‘Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε όλοι και να σωθούμε», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αναχαίτηση του ιού, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε πως αυτά επιτρέπουν στους νέους και να διασκεδάσουν και να πάνε τις διακοπές τους και να βγουν. “Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει μέσα σε μία βδομάδα τόσα κρούσματα και να μην έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας τι πρέπει να κάνουμε”. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 5.749, ενώ όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, μία ακόμη συμπολίτης μας κατέληξε από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 214.

Βατόπουλος: “Κλείνουμε τα μπαρ για να μην γίνει γενικό “lockdown”

Από την μεριά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος τόνισε: “Έχουμε δύο Ελλάδες: την Ελλάδα των ηλικιωμένων που έχουν καταλάβει, φοβούνται και πειθαρχούν και την Ελλάδα της νεολαίας που… δεν έχει πάρει χαμπάρι”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι έχουμε μείζον θέμα δημόσιας υγείας. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και εύκολα μπορεί ξαφνικά η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη, σημείωσε.

Όλη η προσπάθεια που γίνεται είναι για να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητα των μέτρων και να μην χρειαστεί να πάμε σε γενικό “lockdown”. “Κλείνουμε τα μπαρ για να μην γίνει γενικό “lockdown”. Αν αυτό το μέτρο αποδειχθεί επιτυχημένο δεν θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα” είπε. Τέλος αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός αλλά και στον αγώνα δρόμου για το εμβόλιο. Όσο για το πότε μπορεί να έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο, εκτίμησε “από το 2021 και βλέπουμε”.

Δείτε ακόμη

Πάτρα: Γιατρός επιτέθηκε σε συνάδελφό της μέσα στο χειρουργείο (vid)
“Πάντα θα υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή” – Τα αίτια της τραγωδίας στην Εύβοια (vid)
Φίλης: «Η Τουρκία δεν επιθυμεί πολεμική σύρραξη με Ελλάδα»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις