Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σχέσεις Κίνας – Αμερικής: Μεγάλη κρίση μεταξύ των δύο χωρών
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέσεις Κίνας – Αμερικής: Μεγάλη κρίση μεταξύ των δύο χωρών

Σχέσεις Κίνας - Αμερικής: «Δεδομένου του ότι η πλευρά των ΗΠΑ δεν ανανέωσε τις βίζες των Κινέζων δημοσιογράφων, η πλευρά της Κίνας προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο», αναφέρει ο Χου μέσω twitter.

Σχέσεις Κίνας – Αμερικής: Η κινεζική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αντίποινα στην περίπτωση που Κινέζοι δημοσιογράφοι εγκατεστημένοι στις ΗΠΑ εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, πιθανόν βάζοντας στο στόχαστρο Αμερικανούς δημοσιογράφους στο Χονγκ Κονγκ, εκτίμησε σήμερα ο αρχισυντάκτης της κινεζικής αγγλόφωνης ταμπλόιντ Global Times, ο Χου Σιτζίν. «Δεδομένου του ότι η πλευρά των ΗΠΑ δεν ανανέωσε τις βίζες των Κινέζων δημοσιογράφων, η πλευρά της Κίνας προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο», ότι δηλαδή όλοι οι Κινέζοι δημοσιογράφοι «θα αναγκαστούν να φύγουν» από τη χώρα αυτή, εξήγησε ο Χου μέσω twitter.

«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η κινεζική πλευρά θα ανταποδώσει, βάζοντας στο στόχαστρο δημοσιογράφους από τις ΗΠΑ», πιθανόν «με βάση το ΧΚ», προεξόφλησε. Η εφημερίδα Γκλόμπαλ Τάιμς εκδίδεται από την Ημερησία του Λαού, όργανο του ΠΓ της ΚΕ του κινεζικού ΚΚ. Η αμερικανική κυβέρνηση μείωσε τη διάρκεια των θεωρήσεων διαβατηρίων που χορηγεί σε Κινέζους δημοσιογράφους που εργάζονται στις ΗΠΑ στις 90 ημέρες, με την επιλογή να παρατείνονται, μέτρο με ισχύ από την 11η Μαΐου. Δεν είναι σαφές πόσοι Κινέζοι ανταποκριτές ή απεσταλμένοι στις ΗΠΑ επηρεάζονται ή πόσοι μπορεί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα εάν οι βίζες που τους έχουν χορηγηθεί δεν ανανεωθούν.

Η Κίνα απέλασε Αμερικανούς δημοσιογράφους

Οι δύο χώρες έχουν ήδη ανταλλάξει τιμωρητικά μέτρα που έπληξαν δημοσιογράφους τους τελευταίους μήνες, με τις ΗΠΑ ιδίως να εξισώνουν πολλά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ειδικά όσα υποστηρίζονται από το κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, με ξένες πρεσβείες. Η Κίνα από την πλευρά της απέλασε φέτος Αμερικανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονταν στη χώρα για λογαριασμό τριών μεγάλων εφημερίδων (New York Times, Wall Street Journal, Washington Post) και διαμηνύει πως θα ανταποδώσει τα ίσα εάν υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες από την αμερικανική κυβέρνηση σε βάρος εργαζομένων σε κινεζικά ΜΜΕ.

Δείτε ακόμη

Covid: Δέκα φορές υψηλότερη η θνησιμότητα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές
Ξαναρχίζουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο στο Ground Zero
Tik Tok – ΗΠΑ: Ή εξαγοράζεται ή απαγορεύεται

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις