Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας κορονοϊός: «Πρωτίστης σημασίας η ατομική συμπεριφορά»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας κορονοϊός: «Πρωτίστης σημασίας η ατομική συμπεριφορά»

Κικίλιας κορονοϊός: Έκκληση στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουν τον συνωστισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι η ατομική μας συμπεριφορά.

Κικίλιας κορονοϊός: Την ανησυχία του για τους ασυμπτωματικούς φορείς του κορονοϊού εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουν τον συνωστισμό υπογραμμίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του κορονοϊού είναι η ατομική μας συμπεριφορά. Αναφορικά με τα εισαγόμενα κρούσματα, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι οι ελληνικές Αρχές γνώριζαν ότι θα υπάρξουν ορισμένα λόγω του ανοίγματος του τουρισμού, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από άλλες χώρες λόγω του οργανωμένου συστήματος ελέγχου και ιχνηλάτησης. «Ξέραμε πως με το άνοιγμα τουρισμού θα είχαμε αύξηση. Είναι προφανές πως σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε πολύ χαμηλότερα διότι έχουμε οργανωμένο σύστημα έλεγχου ιχνηλάτησης και απομόνωσης κρουσμάτων», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για την ύπαρξη ορφανών κρουσμάτων όσο και για τους ασυμπτωματικούς φορείς καθώς, όπως εξήγησε, δεν είναι δυνατόν από αυτά να βρεθεί από πού έγινε μετάδοση του ιού. Σημείωσε, επίσης, ότι ανησυχητικό είναι και το γεγονός της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο πολιτών που δεν προσέχουν», τόνισε μεταξύ άλλων. Τέλος, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα και υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός τόλμησε νωρίτερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο ηγέτη και πήρε μέτρα, κάτι που τελικά τον δικαίωσε.

Δείτε ακόμη

“Κατεβαίνει” στις εκλογές το Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου
Συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια με την Εκατερίνα Ζαχάριεβα
Στην Επίδαυρο το ζεύγος Μητσοτάκη – Έκλεψε τις εντυπώσεις η Μαρέβα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις