Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διαδηλώσεις ΗΠΑ: Ένας ακόμη νεκρός στο Τέξας
ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλώσεις ΗΠΑ: Ένας ακόμη νεκρός στο Τέξας

Διαδηλώσεις ΗΠΑ: Ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας και του θανάτου του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Διαδηλώσεις ΗΠΑ: Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε το Σάββατο, ενώ έπεσαν πολλοί πυροβολισμοί εν μέσω διαδήλωσης Black Lives Matter στο κέντρο του Όστιν στο Τέξας των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook Live ακούγονται πολλοί πυροβολισμοί την ώρα που ομάδα περίπου 100 ατόμων πραγματοποιούσε πορεία φωνάζοντας «Πάνω οι γροθιές! Αντεπιτεθείτε!». Η αστυνομία του Όστιν και η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης επιβεβαίωσαν με ανάρτησή τους στο Twitter ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, χωρίς ωστόσο να δώσουν άλλες πληροφορίες.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι σύντομα θα παραχωρήσει ενημέρωση στους δημοσιογράφους για το περιστατικό.

Διαδηλώσεις ΗΠΑ: Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των θυμάτων

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει την ανάπτυξη περαιτέρω ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Σιάτλ, προκαλώντας την οργή των κατοίκων. Επεισόδια σημειώθηκαν και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όπου διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα έξω από το ομοσπονδιακό δικαστήριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανταπάντησαν με δακρυγόνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου, όταν ο Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του, έπειτα από ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας. Αμέσως, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την οργή και την οδύνη τους.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και τα βίαια επεισόδια, με την κυβέρνηση Τραμπ να επικρίνεται έντονα για τον αυστηρό χαρακτήρα της αστυνομικής καταστολής. Την ίδια στιγμή, αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τα κατά καιρούς επεισόδια που έχουν ξεσπάσει μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις