Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Λεωφόρο ο Αλαφούζος!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Λεωφόρο ο Αλαφούζος!

Παναθηναϊκός - Γήπεδο: Σχέδιο για νέο γήπεδο 22.000 θέσεων προτείνει ο Αλαφούζος χωρίς να εγκαταλείπεται προς ώρας το πρότζεκτ του Βοτανικού

ΠαναθηναϊκόςΓήπεδο: Απρόοπτη πρόταση του Αλαφούζου για νέα Λεωφόρο. Το σχέδιο περιέχει γήπεδο χωρητικότητας 22.000 θέσεων, ενώ, θα περιλαμβάνει και νέες εγκαταστάσεις που θα στεγάζουν τον Ερασιτέχνη. Όπως αναφέρει το αθλητικό πόρταλ SDNA, ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού κατέθεσε πρόταση στους φορείς, που μπορεί να αλλάξει την τροπή για το ζήτημα του γηπέδου, που απασχολεί αρκετό καιρό τον σύλλογο.  Ενώ, η κοινή γνώμη πίστευε πως ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν υπέρμαχος του σχεδίου του Βοτανικού, έρχεται αυτή η είδηση που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και τις εξελίξεις για το γήπεδο. Αφού, ο κ. Αλαφούζος σκέφτεται να κρατήσει την ομάδα στην ιστορική της έδρα.

Το πρότζεκτ που έχει στο μυαλό του αφορά μια ολική ανακαίνιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η οποία θα περιλαμβάνει το γήπεδο του ποδοσφαιρικού τμήματος, τον Τάφο του Ινδού, δομές για τον Ερασιτέχνη και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου. Παρόμοιο δηλαδή με αυτό, που είχε παρουσιαστεί στους αρμόδιους πριν από τέσσερα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο αυτό αναφέρεται σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 22.000 θέσεων, με δύο νέες κερκίδες μικρότερες της θύρας 13, στις οδούς Τσόχα και Αλεξάνδρας. Ενώ, εμπεριέχει και έργα στους τριγύρω δρόμους.

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Ετοιμο σε ένα χρόνο!

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Ο Γ. Αλαφούζος θεωρεί πως η παραμονή στην Λεωφόρο είναι η καλύτερη επιλογή, αφού είναι κατάλληλη για τις απαιτήσεις των φιλάθλων, δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα και έχει και συναισθηματική αξία για αυτούς. Οι άνθρωποι της ομάδας θα καταθέσουν τα σχέδια στους αρμόδιους φορείς, τις επόμενες μέρες. Ο στόχος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ είναι να μπεί η ομάδα στην νέο γήπεδο την σεζόν 2021-22. Αφού, θεωρείται πως οι εργασίες θα διαρκέσουν 1,5 χρόνο.  Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως το σχέδιο του Βοτανικού δεν τίθεται εκτός, ωστόσο, αυτή η πρόταση της Νέας Λεωφόρου μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι και είναι μια ενδιαφέρουσα λύση. Με το σχέδιο του Γιάννη Αλαφούζου να είναι μια ταχύτερη και πιο εφικτή λύση.

Ας δούμε όμως, τι περιέχει το σχέδιο της Λεωφόρου. Το πρότζεκτ αναφέρεται στην δημιουργία δύο νέων κερκίδων, μικρότερες από την κερκίδα που στεγάζεται η Θύρα 13. Περιέχει επίσης έργα, που θα κάνουν καλύτερη την όψη του γηπέδου. Έργα που θα αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται ο Ερασιτέχνης. Αλλά και προβλέπουν αναβίωση του κολυμβητηρίου της ομάδας, που βρίσκεται κάτω από την Θύρα 14. Ενώ ειδική αναφορά γίνεται για το κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος» που θα ανακαινιστεί για να μπορεί να φιλοξενεί το τμήμα βόλεϊ της ομάδας.

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Χρηματοδότηση της Περιφέρειας

Παναθηναϊκός – Γήπεδο: Η χρηματοδότηση του γηπέδου αναμένεται να βοηθηθεί από την Περιφέρεια. Η οποία έχει ήδη κάνει μια συμφωνία ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ, μπορεί να αποφασισθεί να δοθούν κάποια επιπλέον κεφάλαια. Όσο αναφορά τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου, οι άνθρωποι της ομάδας θα πρέπει να βιαστούν. Eίναι αναγκαίο να κλείσουν όλα τα ζητήματα που υπάρχουν για να μπορέσουν να ξεκινήσουν. Αυτό όμως δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη περίοδο, αφού ο Αλαφούζος είχε κόντρα με την τότε Κυβέρνηση του Σύριζα. Αυτό που θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας είναι το γήπεδο να είναι έτοιμο την σεζόν 2021-2022. Όλα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες.

Στον σύλλογο είναι ξεκάθαρο πως όποια πρόταση προχωρήσει θα πρέπει να έχει την συγκατάθεση του ποδοσφαιρικού τμήματος, του μπασκετικού και του Ερασιτέχνη. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Βοτανικού. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως ο Βοτανικός δεν βγαίνει από την συζήτηση. Aπλώς προστέθηκε και ένα δεύτερο σχέδιο για την ομάδα. Οι ιθύνοντες θέλουν να παραμείνουν στην Λεωφόρο και όχι βραχυπρόθεσμα, αλλά για πολλά χρόνια! Ακόμα, αν οι «πράσινοι» δεν δείξουν ενδιαφέρον για την πρόταση του Δήμου, τότε η Νέα Λεωφόρος θα έχει τον πρώτο λόγο. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι επόμενες μέρες αναμένονται καυτές για το ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Δείτε ακόμη:

“Ταξίδια για μπάσκετ μόνο με κυβερνητική εντολή”
Μίλαν και Αταλάντα για τη δόξα και όχι μόνο
Γιάννης Καραλής στο ΟΠΑΠ Game Time: «Χιτσκοκικό φινάλε στην Premier League»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις