Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψινάκης Μάτι: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Ψινάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Ψινάκης Μάτι: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Ψινάκης

Ψινάκης Μάτι: Ο Ηλίας Ψινάκης, είναι ένας ένας εκ των 20 κατηγορούμενων για την φονική πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2018 στην Ανατολική Αττική με τους 102 νεκρούς.

Ψινάκης Μάτι: Στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη προσήλθε το πρωί της Παρασκευής ο Ήλίας Ψινάκης, προκειμένου να καταθέσει για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 8 Σεπτεμβρίου για να απολογηθεί. Ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος είναι ένας ένας εκ των 20 κατηγορούμενων για την φονική λαίλαπα του Ιουλίου του 2018 στην Ανατολική Αττική με τους 102 νεκρούς, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Δημήτρη Κουσιουρή ζήτησε από τον ανακριτή την προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Πάντως, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου κ. Ψινάκης δήλωσε ότι: «Στην τεράστια αυτή τραγωδία που τόσοι άνθρωποι πέθαναν με φριχτό θάνατο πρέπει όσοι από εμάς εμπλέκονται ή έχουν οποιαδήποτε ευθύνη να τιμωρηθούν πραγματικά. Και για τη μνήμη των νεκρών και τη δικαίωση αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν και για να μην ξαναγίνει. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη». Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν πιστεύει ότι δεν έκανε κάτι που έπρεπε να κάνει απάντησε, απάντησε: «Αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη». Από κει και πέρα μετά τον Ηλία Ψινάκη, θα ακολουθήσουν με την σειρά και οι υπόλοιποι τότε επικεφαλής της Αυτοδιοίκησης -Περιφέρειας και Δήμων- της Πολιτικής Προστασίας και των Σωμάτων, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, που ενεπλάκησαν στην διαχείριση της φωτιάς.

Δείτε ακόμη

Στην εντατική βρέφος μετά από τσίμπημα αράχνης (vid)
Live από την Αγιά Σοφιά – Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα
Βόλος: Νέο κρούσμα κορονοϊού – Σε τεστ υποβλήθηκε και ο Αχιλλέας Μπέος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις