Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πένθιμες καμπάνες για Αγιά Σοφιά: Μια “μαύρη” μέρα για τον Χριστιανισμό
ΕΛΛΑΔΑ

Πένθιμες καμπάνες για Αγιά Σοφιά: Μια “μαύρη” μέρα για τον Χριστιανισμό

Πένθιμες καμπάνες για Αγιά Σοφιά: Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη μουσουλμανκή προσευχή στην Αγιά Σοφιά, μετά την απόφαση για τη μετατροπή της σε τζαμί.

Πένθιμες καμπάνες για Αγιά Σοφιά: Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανκή προσευχή στην Αγιά Σοφιά, μετά τη… νίκη Ερντογάν και την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ στις 10 Ιουλίου για τη μετατροπή της σε τζαμί. Από το πρωί οι καμπάνες σε πολλές εκκλησίες όλης της Ελλάδας χτυπούν πένθιμα, με την ατμόσφαιρα να θυμίζει αυτήν της Μεγάλης Παρασκευής. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα από νωρίς οι κάτοικοι ακούν τον πένθιμο αυτό ήχο που προκαλεί ανατριχίλα σε όλους, ενώ στις 12:00 αναμένεται να γίνει λειτουργία, όπου θα ψαλεί ο Ακάθιστος Ύμνος, παρουσία πάρα πολλών πιστών που θα πάνε στο ναό.

Ο Ακάθιστος Ύμνος εψάλη όμως και χθες το βράδυ στην Τήνο, έξω από τον Ναό της Μεγαλόχαρης με πλήθος κόσμους να συνοδεύει τον Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου Δωρόθεο σε μια κατανυκτική λειτουργία. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά φορτισμένη για την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ενώ o Μητροπολίτης Δωρόθεος στηλίτευσε την στάση των διεθνών δυνάμεων απέναντι στην Τουρκία για την απόφασή της αυτή. Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία του Ακάθιστου Ύμνου θα τελεστεί στις 20:00 το βράδυ και την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο.

Δείτε live εικόνα έξω απο την Αγιά Σοφιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις