Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά Κεχριές τώρα: Ισχυρές δυνάμεις τις πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Κεχριές τώρα: Ισχυρές δυνάμεις τις πυροσβεστικής προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά

Φωτιά Κεχριές τώρα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φωτιές στις Κεχριές , ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξήγησε πως πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, ωστόσο ανέφερε πως δεν έχει πάθει κανένας άνθρωπος το παραμικρό.

Φωτιά Κεχριές τώρα: Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών στις Κεχριές, όπου έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά. Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Με το πρώτο φως της ημέρας, έσπευσαν στο σημείο τρία αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, ενώ συνεχίζονται και οι αναζωπυρώσεις.

Από κει και πέρα να αναφέρουμε ότι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, εξήγησε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι πρόκειται για μια «δύσκολη» πυρκαγιά και πως είναι επίτευγμα που η φωτιά είναι πλέον στάσιμη και κανείς άνθρωπος δεν έπαθε το παραμικρό. «Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Έχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

  

Δείτε ακόμη

Φωτιά στο Μάτι: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο Ψινάκης
Στην εντατική βρέφος μετά από τσίμπημα αράχνης (vid)
Live από την Αγιά Σοφιά – Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες σε όλη την Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις