Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καστελόριζο νέα: Η Τουρκική NAVTEX στέλνει λάθος μήνυμα αναφέρει η Κομισιόν
ΚΟΣΜΟΣ

Καστελόριζο νέα: Η Τουρκική NAVTEX στέλνει λάθος μήνυμα αναφέρει η Κομισιόν

Καστελόριζο νέα: "Η ανακοίνωση από την Τουρκία μιας νέας NAVTEX για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι χρήσιμη και στέλνει το λάθος μήνυμα, ιδίως μετά την πρόσφατη συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας" ανέφερε η κ. Μασραλί.

Καστελόριζο νέα: Για λάθος μηνύματα που εκπέμπει η τουρκική πλευρά έκανε λόγο η Εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, Ναμπίλα Μασραλί, ερωτηθείσα για την νέα έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή του Καστελόριζου. “Η ανακοίνωση από την Τουρκία μιας νέας NAVTEX για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι χρήσιμη και στέλνει το λάθος μήνυμα, ιδίως μετά την πρόσφατη συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας” ανέφερε η κ. Μασραλί, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΚΥΠΕ.

Η ίδια μάλιστα υπενθύμισε με νόημα πως “σύμφωνα με το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας, πρέπει να δεσμευτεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας, τις διεθνείς συμφωνίες και ως προς την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη του ΟΗΕ, προσφεύγοντας, εάν είναι απαραίτητο, στο Διεθνές Δικαστήριο” και κατέληξε ότι “η ΕΕ έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη”.

Δείτε ακόμη

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Αλάσκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι (vid)
Η Dua Lipa επανέρχεται, μετά τις αντιδράσεις για τη “Μεγάλη Αλβανία”
Πάνω από 500 κρατούμενες σε φυλακή του Τέξας έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις