Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ Λευκός Οίκος: «Κατέβασε» Κλίντον και Μπους
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ Λευκός Οίκος: «Κατέβασε» Κλίντον και Μπους

Τραμπ Λευκός Οίκος: Απομακρύνθηκαν τα επίσημα πορτρέτα του Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Ουόκερ Μπους από τον προθάλαμο εισόδου του Λευκού Οίκου.

Τραμπ Λευκός Οίκος: Φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άντεχε να βλέπει σε καθημερινή βάση τα επίσημα πορτρέτα του Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Ουόκερ Μπους, που κοσμούσαν τον προθάλαμο εισόδου του Λευκού Οίκου. Έτσι, αυτά απομακρύνθηκαν για να κρεμαστούν σε αχρησιμοποίητη αίθουσα στην προεδρική κατοικία. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που επικαλείται πολλούς μάρτυρες, τα πορτρέτα των προκατόχων του Τραμπ αφαιρέθηκαν για να δώσουν τη θέση τους σε δύο άλλα, ρεπουμπλικάνων προέδρων που εκλέχθηκαν πριν από έναν αιώνα, του Ουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1901 και του διαδόχου του Θίοντορ Ρούσβελτ.

Στον Λευκό Οίκο, η παράδοση θέλει οι πίνακες με τα πορτρέτα των πλέον πρόσφατων Αμερικανών προέδρων να είναι τα πιο εμφανή στους επισκέπτες σε επίσημες εκδηλώσεις. Η… αποκαθήλωση έλαβε χώρα στις 8 Ιουλίου κατά την επίσκεψη του Μεξικανού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. Έκτοτε, πίνακες που αναπαριστούν τον Μπιλ Κλίντον (δημοκρατικός πρόεδρος 1993-2001) και τον Τζορτζ Ουόκερ Μπους (ρεπουμπλικάνος πρόεδρος 2001-2009) μεταφέρθηκαν σε τραπεζαρία που σπανίως χρησιμοποιείται, και στην οποία δεν συχνάζουν σχεδόν ποτέ διακεκριμένοι επισκέπτες.

Τραμπ Λευκός Οίκος: Στο περιθώριο ο Ομπάμα

Το CNN τόνισε ότι ο πρόεδρος Τραμπ αντίκριζε τους δύο προκατόχους του αρκετές φορές την ημέρα, καθώς κατέβαινε από την ιδιωτική του κατοικία ή όταν χαιρέτιζε τους καλεσμένους του στο λόμπι.

Το πορτρέτο του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο διαδέχθηκε ο Τραμπ το 2017 και τον οποίο ο μεγιστάνας των ακινήτων κατηγορεί για όλα τα δεινά, δεν αναμένεται να αποκαλυφθεί στο κοινό σε επίσημη τελετή, πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δείγμα της εκτίμησης που τρέφει ο δισεκατομμυριούχος για τον πρώτο μαύρο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμη

Πούτιν: Ασκήσεις και επιθεωρήσεις με εμπλοκή 150.000 στρατιωτικών
Τζόνσον: «Η κανονικότητα δεν θα επανέλθει πλήρως πριν από τον Νοέμβριο»
Η μάχη της μάσκας στη Σύνοδο – Στην “κορυφή” Μπετέλ και Μητσοτάκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις