Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καθεδρικός ναός Νάντης φωτιά: Μάχη με τις φλόγες
ΚΟΣΜΟΣ

Καθεδρικός ναός Νάντης φωτιά: Μάχη με τις φλόγες

Καθεδρικός ναός Νάντης φωτιά: Συναγερμός έχει σημάνει στη γαλλική πόλη Νάντη, καθώς ξέσπασε φωτιά στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου – Αγίου Παύλου.

Καθεδρικός ναός Νάντης φωτιά: Μάχη με τις φλόγες δίνει ισχυρή δύναμη πυροσβεστών προκειμένου να κατασβέσει την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στο εσωτερικό του καθεδρικού ναού της Νάντης, στη δυτική Γαλλία. Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν καπνό και πύρινες γλώσσες να βγαίνουν από το αρχιτεκτόνημα του 15ου αιώνα σε εικόνες που θυμίζουν την πυρκαγιά τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου στην Παναγία των Παρισίων, που κατέστρεψε την οροφή και το βέλος του εμβληματικού ναού.

Ο καθεδρικός των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Νάντης είχε πιάσει φωτιά και πριν από 48 χρόνια με αποτέλεσμα να καταστραφεί η οροφή του και να παραμείνει κλειστός για τρία χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές. Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 07:45 τοπική ώρα και στο σημείο έχουν σπεύσει πάνω από 100 πυροσβέστες. Αυτόπτης μάρτυς ανέφερε ότι ξύπνησε από «πολύ περίεργες κωδωνοκρουσίες» και βλέπει την πυρκαγιά από το σπίτι του.

LCI: «Απ’ ό,τι βλέπω, βγαίνει συνεχώς καπνός από μέσα»

«Απ’ ό,τι βλέπω, βγαίνει συνεχώς καπνός από μέσα», δήλωσε στο δίκτυο LCI. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε τελικά υπό έλεγχο γύρω στις 10:00 τοπική ώρα, αφού προηγουμένως κατέστρεψε ολοσχερώς το εκκλησιαστικό όργανο. Πριν από πέντε χρόνια και πάλι στη Νάντη είχε πιάσει φωτιά η βασιλική Saint-Donatien-et-Saint-Rogatien του 19ου αιώνα με αποτέλεσμα να καταστραφεί το μεγαλύτερο μέρος της οροφής της.

https://twitter.com/pldelauney/status/1284373840169246721?s=20

https://twitter.com/ISCResearch/status/1284385696820666369?s=20

Δείτε ακόμη

Νέα Γουινέα: Πειρατεία σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων – Απήγαγαν 15 ναυτικούς
Νεκρός από πυρά αστυνομικών 73χρονος στον Καναδά, που αρνήθηκε να βάλει μάσκα
Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ: Αντιμέτωπη ξανά με τον καρκίνο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις