Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπολσονάρου – Τραμπ: Επανεκλογή του ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ επιθυμεί ο πρόεδρος της Βραζιλίας
ΚΟΣΜΟΣ

Μπολσονάρου – Τραμπ: Επανεκλογή του ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ επιθυμεί ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Μπολσονάρου - Τραμπ: Ο Μπολσονάρου έχει πει στο παρελθόν πως ο Τράμπ αποτελεί το πολιτικό του υπόδειγμα, ενώ κάνει επίσης συχνά παραλληλισμούς ανάμεσα τα συντηρητικά πολιτικά προγράμματα που εφαρμόζουν οι δύο αρχηγοί κρατών.

Μπολσονάρου – Τραμπ: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι ελπίζει πως ο σύμμαχός του ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα επανεκλεγεί τον Νοέμβριο. Ωστόσο, επισήμανε πως οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών είναι πολλά υποσχόμενες ακόμη κι αν κερδίσει ο δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν. Ο Μπολσονάρου υμνεί συχνά τον Τραμπ, έχει πει πως αποτελεί το πολιτικό του υπόδειγμα, και κάνει συχνά παραλληλισμούς ανάμεσα τα συντηρητικά πολιτικά προγράμματα που εφαρμόζουν οι δύο αρχηγοί κρατών.

Από κει και πέρα να αναφέρουμε ότι  σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μεγάλη δημοσκόπηση, του πανεπιστημίου Quinnipiac, ο Τζο Μπάιντεν προηγείται έναντι του Τραμπ με 52% έναντι 37% σε εθνικό επίπεδο, τρεις μήνες πριν από τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου. Ωστόσο κι άλλες έρευνες δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ πίσω από τον Τζο Μπάιντεν σε κρίσιμες πολιτείες. Να σημειωθεί ότι ένδειξη των τάσεων για τις εκλογές είναι ότι στην έρευνα του πανεπιστημίου Quinnipiac, ο Μπάιντεν ξεπερνά τον Τραμπ ακόμη και σε ερωτήσεις όπως το ποιον θεωρούν οι ψηφοφόροι καταλληλότερο για τη διαχείριση της οικονομίας, που έως σήμερα αυτό ήταν το πλεονέκτημα του Αμερικανού προέδρου μαζί με τη συσπείρωσης των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων.

Δείτε ακόμη

Αυστραλία: 5χρονος βιάστηκε από τέσσερα αγόρια κάτω των 13 ετών
Ινδία: Ξεπέρασαν το εκατομμύριο τα κρούσματα
Ρωσία: Η τέταρτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις