Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεύτερο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: “Πιθανό να είναι σοβαρότερο από το πρώτο”
ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: “Πιθανό να είναι σοβαρότερο από το πρώτο”

Δεύτερο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: "Καμπανάκι" κινδύνου για τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους - Σημαντική η χρήση μάσκας.

Δεύτερο κύμα κορονοϊού Ελλάδα: Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τον κορονοϊό έκρουσε ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, λέγοντας πως “το δεύτερο κύμα της πανδημίας ίσως να είναι ακόμη μεγαλύτερο”. “Υπάρχουν κάποιοι σπινθήρες ανά την επικράτεια, τους οποίους πρέπει να κατασβέσουμε” σημείωσε o Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο οποίος αναφέρθηκε και στα τεστ που γίνονται στους ξένους τουρίστες.

“Οι έλεγχοι γίνονται με έναν αλγόριθμο, δεν γίνονται τυχαία. Ελέγχονται περισσότερο οι ταξιδιώτες που αποτελούν υψηλής πιθανότητας κρούσματα. Οι υπόλοιποι είναι χαμηλής πιθανότητας, όχι μηδενικής” δήλωσε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα απέδωσε την χαλάρωση των μέτρων από τους Έλληνες στον “μεσογειακό ενθουσιασμό” σε συνδυασμό με την κόπωση από την τήρηση των περιορισμών. “Ο ιός είναι εδώ και μπορεί να προκαλέσει καταστροφές αν δεν ακολουθήσουμε τις συστάσεις. Σημαντική η χρήση μάσκας για τον περιορισμό της πανδημίας”, υπογράμμισε. Ωστόσο, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος. “Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και πως θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να αποφύγουμε τα χειρότερα”, είπε.

Δείτε ακόμη

Ηχηρό καμπανάκι για τα κρούσματα – Στο επίκεντρο “ορφανά” και εισαγόμενα
Ξανά στις ζωές μας ο Χαρδαλιάς – Ο ίδιος εξηγεί γιατί επιστρέφει
3.939 τα κρούσματα στη χώρα, κανένας θάνατος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις