Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιβάνκα Τραμπ φασόλια: Πώς μια κονσέρβα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων
ΚΟΣΜΟΣ

Ιβάνκα Τραμπ φασόλια: Πώς μια κονσέρβα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Ιβάνκα Τραμπ φασόλια: Σύμφωνα με ειδικούς η συγκεκριμένη ανάρτηση παραπέμπει σε...διαφήμιση.

Ιβάνκα Τραμπ φασόλια: Σάλο προκάλεσε στις ΗΠΑ η απόφαση της Ιβάνκα Τραμπ να ποζάρει με μια κονσέρβα φασόλια γνωστής εταιρείας. Η Ιβάνκα, που βρίσκεται στα μαχαίρια με τη σύζυγο του πατέρα της, Μελάνια ανέβασε σε Twitter και Facebook την φωτογραφία μαζί με το σλόγκαν της εταιρείας «Αν είναι Goya, πρέπει να είναι καλό» στα αγγλικά και τα ισπανικά σε μια κατάφωρη, όπως λένε ειδικοί, παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας για τα στελέχη του Λευκού Οίκου, που απαγορεύει την αξιοποίηση δημόσιου αξιώματος για την προβολή προϊόντων ή για προσωπικά επαγγελματικά οφέλη.

Το παράδειγμά της ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα από το Οβάλ Γραφείο και ο πατέρας της, Ντόναλντ Τραμπ, που όμως εξαιρείται ως Πρόεδρος της χώρας από τους κανόνες δεοντολογίας, που οφείλουν να τηρούν οι λοιποί αξιωματούχοι της κυβέρνησής του. Η κίνησή του δεν ήταν τυχαία, αφού την περασμένη εβδομάδα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goya επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο σε μια εκδήλωση για τους Ισπανόφωνους, την ψήφο των οποίων προσπαθεί να προσεταιριστεί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος καθώς βλέπει σταθερά την πλάτη του Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις. «Είμαστε ευλογημένοι που σας έχουμε Πρόεδρο», είπε ο Ρόμπερτ Ουνάνουε στον Τραμπ πλέκοντας το εγκώμιό του.

Παραβίαση του κώδικα;

Ειδικοί σε θέματα δεοντολογίας, όπως ο Γουόλτερ Σάουμπ -διευθυντής από το 2013 μέχρι το 2017 της αρμόδιας κρατικής υπηρεσίας – θεωρούν ότι η προώθηση των προϊόντων Goya από την Ιβάνκα Τραμπ στους προσωπικούς της λογαριασμούς, όπου παρουσιάζεται ως σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, συνιστούν παραβίαση του σχετικού κώδικα. «Η παραβίαση αυτή δημιουργεί την εντύπωση ότι η στήριξη της κυβέρνησης πωλείται. Στηρίξτε τον πρόεδρο κι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα προϊόντα σας», δήλωσε ο Σάουμπ.

Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να στηρίξει την Ιβάνκα μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχθηκε, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί επί της ουσίας: «Μόνον τα ΜΜΕ και το κίνημα της cancel culture θα μπορούσαν να ασκήσουν κριτική στην Ιβάνκα επειδή εξέφρασε την προσωπική της στήριξη σε μια εταιρεία που έγινε άδικα στόχος κοροϊδίας και μποϊκοτάζ επειδή στηρίζει αυτή την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δίνει με συνέπεια μάχες για τα συμφέροντα της ισπανόφωνης κοινότητας. Η Ιβάνκα είναι περήφανη για αυτήν την ισχυρή ισπανοαμερικανική επιχείρηση με βαθιές ρίζες στις ΗΠΑ και έχει κάθε δικαίωμα να την υποστηρίζει ανοιχτά», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρολίνα Χέρλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις