Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Μέρκελ: Επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο

Μητσοτάκης - Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ ενόψει της Συνόδου Κορυφής (17- 18 Ιουλίου).

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής (17-18 Ιουλίου). Η έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών θα πραγματοποιηθεί με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του σχεδίου ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Θα είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής που διεξάγεται από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, τον Μάρτιο, με την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Σημειώνεται ότι η συνομιλία Μητσοτάκη-Μέρκελ γίνεται στον απόηχο της συμβιβαστικής πρωτοβουλίας ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα που ανέλαβε το Βερολίνο, με σκοπό να αποκλιμακωθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μετά την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί και την ξεκάθαρη προειδοποίηση του Νίκου Δένδια ότι σε περίπτωση ανάφλεξης στα ελληνοτουρκικά η Αθήνα θα ζητήσει τη συνδρομή των 26 χωρών μελών της ΕΕ στη βάση του άρθρου 42 της ιδρυτικής συνθήκης, η γερμανική διπλωματία ανέλαβε δράση επιδιώκοντας να μεσολαβήσει για να δημιουργηθεί αξιόπιστος δίαυλος επικοινωνίας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με το σύστημα εξουσίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε ακόμη

Προκόπης Παυλόπουλος: Κάτι άλλαξε στη σελίδα μετά την αποκάλυψη για το presidensy.gr
Χρυσοχοΐδης: Από τότε που γίναμε κυβέρνηση, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι υπάρχει όργιο αστυνομικής καταστολής
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό με ευρύτατη σύνθεση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις