Μητσοτάκης – Μέρκελ: Επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Επικοινωνία του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Μητσοτάκης - Μέρκελ: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ ενόψει της Συνόδου Κορυφής (17- 18 Ιουλίου).

15.07.2020 | 14:49

Μητσοτάκης – Μέρκελ: Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής (17-18 Ιουλίου). Η έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών θα πραγματοποιηθεί με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του σχεδίου ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Θα είναι η πρώτη σύνοδος κορυφής που διεξάγεται από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, τον Μάρτιο, με την φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Σημειώνεται ότι η συνομιλία Μητσοτάκη-Μέρκελ γίνεται στον απόηχο της συμβιβαστικής πρωτοβουλίας ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα που ανέλαβε το Βερολίνο, με σκοπό να αποκλιμακωθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μετά την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί και την ξεκάθαρη προειδοποίηση του Νίκου Δένδια ότι σε περίπτωση ανάφλεξης στα ελληνοτουρκικά η Αθήνα θα ζητήσει τη συνδρομή των 26 χωρών μελών της ΕΕ στη βάση του άρθρου 42 της ιδρυτικής συνθήκης, η γερμανική διπλωματία ανέλαβε δράση επιδιώκοντας να μεσολαβήσει για να δημιουργηθεί αξιόπιστος δίαυλος επικοινωνίας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με το σύστημα εξουσίας του Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε ακόμη

Προκόπης Παυλόπουλος: Κάτι άλλαξε στη σελίδα μετά την αποκάλυψη για το presidensy.gr
Χρυσοχοΐδης: Από τότε που γίναμε κυβέρνηση, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι υπάρχει όργιο αστυνομικής καταστολής
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό με ευρύτατη σύνθεση
Exit mobile version