Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Στο τραπέζι νέα μέτρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Στο τραπέζι νέα μέτρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Αντικείμενο η εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

15.07.2020 | 12:02

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό: Σήμερα, Τετάρτη στις 16.30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης,

ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης. ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Εν τω μεταξύ, Ζάκυνθος και Ρόδος υποδέχονται σήμερα τους πρώτους τουρίστες από τη Βρετανία. Στη Ρόδο αναμένονται ως το βράδυ τέσσερεις πτήσεις από βρετανικά αεροδρόμια, ενώ ανάλογη αναμένεται η κίνηση και για τις επόμενες ημέρες.

Οι πτήσεις στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε μεγάλο αριθμό τουριστών κάθε μέρα. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται ,σύμφωνα με τους προγραμματισμούς, να επιτραπούν οι πτήσεις και από τη Σουηδία.

Επίσης, συνολικά 7 αεροπλάνα φθάνουν σήμερα στο νησί της Ζακύνθου. Η πρώτη πτήση από τη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Ζακύνθου στις 11:30, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα πρόκειται να προσγειωθούν και τα υπόλοιπα έξι αεροπλάνα που συνολικά θα φέρουν στο νησί περίπου 900 Βρετανούς τουρίστες.

Σημειώνεται ότι στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και θα γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού.  Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης του κορονοϊού.  Η ανησυχία από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι μεγάλη, με τους λοιμωξιολόγους να πραγματοποιούν σύσκεψη και να εισηγούνται νέα, πιο αυστηρά μέτρα. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγείται η χρήση της μάσκας να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Exit mobile version