Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Παλιά βιντεοπαιχνίδια αγορά: Στον… Θεό ο Super Mario
PLUS

Παλιά βιντεοπαιχνίδια αγορά: Στον… Θεό ο Super Mario

Παλιά βιντεοπαιχνίδια αγορά: Ένα σφραγισμένο Super Mario Bros έχει καταρρίψει παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ έναντι 114.000 δολαρίων.

Παλιά βιντεοπαιχνίδια αγορά: Ένα σφραγισμένο, άθικτο video game Super Mario Bros έχει καταρρίψει παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς πωλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ έναντι 114.000 δολαρίων. Το κλασικό παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1985 και ήταν από τις πρώτες εκδόσεις που κατασκευάστηκε από τη Nintendo για τη δημοφιλή κονσόλα Nintendo Entertainment System. Το χαρτόνι με το οποίο είναι σφραγισμένο χρησιμοποιήθηκε σε περιορισμένα αντίτυπα στις ΗΠΑ και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από πλαστικό.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions, με έδρα το Ντάλας, το Super Mario Bros σε δισκέτα κατέρριψε το ρεκόρ της υψηλότερης τιμής, στην οποία έχει πουληθεί video game. Κατέχει δηλαδή τον τίτλο του πολυτιμότερου video game στην ιστορία.

Παλιά βιντεοπαιχνίδια αγορά: 700.000 όλη η συλλογή

Το παιχνίδι ήταν μέρος μιας συλλογής βιντεοπαιχνιδιών από τη δεκαετία του 1980 και του 1990 που πουλήθηκε στη δημοπρασία σε διαφορετικούς αγοραστές, οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 700.000 δολάρια. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε επίσης μια δισκέτα Super Mario Bros, που είχε πωληθεί έναντι 100.150 δολαρίων το 2019.

Δείτε ακόμη

Αλλάζει το αγαπημένο Instagram – Τι έρχεται
9 & 1 μυστικά για να φτάσεις πιο εύκολα σε οργασμό
Το απίστευτο κόλπο των 3 λεπτών που κόβει την όρεξη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις