Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν κορονοϊός: Η υδροξυχλωροκίνη δεν αποτελεί θεραπεία κατά του Covid-19
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν κορονοϊός: Η υδροξυχλωροκίνη δεν αποτελεί θεραπεία κατά του Covid-19

Μακρόν κορονοϊός: Την άποψή του ότι δε θα χρησιμοποιούσε υδροξυχλωρίνη αν προσβαλλόταν από τον κορονοϊό εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμάνουελ Μακρόν.

Μακρόν κορονοϊός: Μπορεί η υδροξυχλωροκίνη να αποτελεί τη θεραπεία που έχουν επιλέξει οι Ντόναλντ Τραμπ και Ζαΐχ Μπολσονάρου κατά του κορονοϊού, ωστόσο ο Εμανουέλ Μακρόν κινείται σε άλλο μήκος κύματος, ξεκαθαρίζοντας πως το φάρμακο, που έχει υπερασπιστεί και ο Γάλλος καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ, δεν έχει δείξει ακόμα την αποτελεσματικότητά του. «Όχι, δεν θα το δοκίμαζα» απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος σε ερώτηση σχετικά με το αν λάμβανε υδροξυχλωροκίνη, σε περίπτωση που είχε προσβληθεί από κορονοϊό.

«Από αυτά που έχω αντιληφθεί, βάσει επιστημονικών δεδομένων, δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια σταθερή θεραπεία» ανέφερε ο Μακρόν και συνέχισε: «Είμαστε η χώρα του Διαφωτισμού και πιστεύω στη λογική. Ο καθηγητής Ραούλ είναι σπουδαίος επιστήμονας, ωστόσο δεν είναι δουλειά ενός πολιτικού, όπως εγώ, να  θέσει ένα επιστημονικό debate». Για την πιθανότητα εμφάνισης ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Γαλλία, ο Μακρόν ανέφερε πως «θα είμαστε έτοιμοι. Τώρα ξέρουμε πως απαιτείται η κατανάλωση μασκών, αναπνευστήρων και ειδικών φαρμάκων. Και έχουμε αποκτήσει επάρκεια, η οποία μας προσφέρει ασφάλεια».

Δείτε ακόμη

Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου
Μπορέλ: Η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο
Είναι σαν να λέμε ότι δεν είμαστε πλέον κοσμικό κράτος», δηλώνει ο Ορχάν Παμούκ για την Αγιά Σοφιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις