Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νίκος Αναστασιάδης Ελλάδα: Στην χώρας μας την Τρίτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Αναστασιάδης Ελλάδα: Στην χώρας μας την Τρίτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Νίκος Αναστασιάδης Ελλάδα: Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νίκος Αναστασιάδης Ελλάδα: Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί αύριο, Τρίτη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις τόσο με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, στις 10:15 θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων της. Ακολούθως, στις 11:00, θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα ακολουθήσουν και δηλώσεις των δύο ηγετών.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τις συζητήσεις Αναστασιάδη – Μητσοτάκη θα είναι οι τουρκικές προκλήσεις έναντι των δύο χωρών και των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων και οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα θα υπάρξει συντονισμός ενόψει του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στις 17 και 18 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες. Στις 18:00, ο κ. Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Κύπριος πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος και ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος. Ο κ. Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

 

Δείτε ακόμη

“Σε 376 λέξεις, ούτε μία απάντηση” – Tι γύρευε με τον Αρτεμίου ο Παππάς;
Άδωνις: “Να έχουμε σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις”
Ο Καρανίκας ειρωνεύεται την διακεκριμένη Αρβελέρ, το Twitter του απαντά καταλλήλως

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις