alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παππάς – Αρτεμίου: Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις – Το καφέ Company και η “μισή” απάντηση
ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Παππάς – Αρτεμίου: Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις – Το καφέ Company και η “μισή” απάντηση

Παππάς - Αρτεμίου: Οι τελευταίες αποκαλύψεις για όλα όσα έγιναν το 2016 με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και μετά τις φωτογραφίες όπου ο τότε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συναντάται σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με τον Αρτεμίου προκάλεσαν την αντίδραση του στενού συνεργάτη του Τσίπρα.

Παππάς – Αρτεμίου: Οι πρόσφατες αποκαλύψεις από τον Παπαγγελόπουλο στον Νίκο Παππά κι από τον Μιωνή στον Καλογρίτσα αποδεικνύουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς ελέγχου της χώρας. Ο διαγωνισμός για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με το αξιομακάριστο Ινστιτούτο Φλωρεντίας,  προκηρύχθηκε για τις 31 Αυγούστου 2016. Όπως προκύπτει από το δικόγραφο και την ηλεκτρονική αλληλογραφία που δημοσιοποιήθηκε, ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας με διαμεσολάβηση του υπουργού Ν. Παππά είχε έλθει σε συνεννόηση με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο CCC για να χρηματοδοτηθεί η συμμετοχή του. Ο τότε οικονομικός υπεύθυνος του Καλογρίτσα που μετείχε στις διαπραγματεύσεις αποκαλύπτει ότι η συμφωνία ήταν για 25 εκατομμύρια ευρώ. Τρία για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό και τα υπόλοιπα 22 για την πληρωμή της άδειας και το στήσιμο του σταθμού (Κ. Τόμπρας, Star, 6/7/2020).

Υπάρχει μέιλ του Φουάντ Χούρι (εκ των ιδιοκτητών της λιβανέζικης εταιρείας) για τον τρόπο καταβολής των τριών εκατομμυρίων μέσω «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι ενός κυπριακού λογαριασμού με ημερομηνία 27/8/2016 – τρεις ημέρες πριν από τον διαγωνισμό… Η καταβολή έγινε στις 29/8/2016, προπαραμονή του διαγωνισμού. Τα χρήματα ήταν προκαταβολή για την κατασκευή από τον Καλογρίτσα ενός mall στη Σαουδική Αραβία. Ο κατασκευαστής καταφανώς δεν είχε τέτοιες τεχνικές δυνατότητες, ενώ η καταβολή γίνεται μέσω Κύπρου και Τράπεζας Αττικής στην εταιρεία «Ιωάννης – Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας, Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης, Μονοπρόσωπη ΑΕ».

Ο Καλογρίτσας πήρε την άδεια με 52,6 εκατομμύρια ευρώ – ποσό προφανώς μεγαλύτερο από όσο υπολόγιζαν αυτός και οι συνεταίροι του… Τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού και ο τότε γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λ. Κρέτσος διώκονται σήμερα επειδή κινήθηκαν «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα». Στη συνέχεια οι Χούρι μάλλον αντιλήφθηκαν πού πάνε να μπλέξουν, όπως γράφουν σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ τα Νέα. Δεν δίνουν τα υπόλοιπα λεφτά, ενώ ζητούν πίσω και την προκαταβολή. Ο Καλογρίτσας από την πλευρά του έπρεπε να πληρώσει την πρώτη δόση της άδειας το διάστημα 23-26 Σεπτεμβρίου.

Βοήθεια!

Με μεσολάβηση του Παππά συναντήθηκε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου με τον Β. Μαρινάκη και ζήτησε να του δανείσει το ποσό που χρειαζόταν, περίπου 18 εκατομμύρια (Β. Μαρινάκης, Real FM, 18/4/2019). Ο Μαρινάκης αρνήθηκε. Έτσι ο Καλογρίτσας δεν κατέβαλε την πρώτη δόση και στις 26 Σεπτεμβρίου κηρύχθηκε έκπτωτος. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί. Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, και πάλι ύστερα από παρέμβαση του Παππά, ο Καλογρίτσας επισκέπτεται τον Δ. Κοντομηνά, του οποίου ο Alpha δεν είχε πάρει άδεια. Του μετέφερε την ιδέα των «παιδιών» να μπει μέτοχος στον Alpha, όπου θα αναλάμβανε την ευθύνη για τα δημοσιογραφικά αλλά και την εκπομπή του «συριζοκήρυκα» Λάκη Λαζόπουλου για ευνόητους λόγους. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει λεφτά να βάλει στην υπόθεση. Δηλαδή αφού απέτυχε να τον πληρώσει ο Μαρινάκης, η ιδέα ήταν να τον πληρώσει ο Κοντομηνάς.

Ήταν η τρίτη παρέμβαση του Παππά μέσα σε δύο μήνες για να βάλει πόδι σε κανάλι – πέρα από την επιλογή παρουσιαστών και διευθυντών ειδήσεων, στην οποία επιδιδόταν ήδη… Την επομένη ο Κοντομηνάς βγήκε έξαλλος στην τηλεόραση και κατήγγειλε ότι «ήλθε ο άνθρωπος του Παππά και ζήτησε το 51%» του καναλιού (Alpha TV, 5/10/2016). Να σημειωθεί πως ούτε η καταγγελία του Μαρινάκη αλλά ούτε και η καταγγελία του Κοντομηνά διαψεύστηκαν ποτέ από την τότε κυβέρνηση ή τον ίδιο τον Παππά.

Αλλαγή στρατηγικής

Τα τρία εκατομμύρια της προκαταβολής δεν επιστράφηκαν στους Χούρι, αλλά ο Καλογρίτσας τα έδωσε στον Κώστα Βαξεβάνη για να εκδώσει το «Documento». Η εταιρεία «Ιωάννης – Βλαδίμηρος Καλογρίτσας κ.λπ.» του Καλογρίτσα μετατρέπεται σε Media Doc AE στις 19 Οκτωβρίου 2016 – μόλις 23 ημέρες μετά την έκπτωση Καλογρίτσα από τις τηλεοπτικές άδειες… Η εφημερίδα εκδόθηκε τελικά στις 20 Νοεμβρίου 2016, αλλά μάλλον δεν θεωρήθηκε αρκετή.

Η σύσκεψη με τους τραπεζίτες

Έτσι, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank) υπό τον Αλ. Φλαμπουράρη με τη συμμετοχή του Νίκου Παππά. Εκεί, ο Φλαμπουράρης ανέπτυξε ένα σχέδιο συγχώνευσης του ΔΟΛ (Ψυχάρης) και του Πήγασου (Μπόμπολας), πράγμα που θα έβαζε κάτω από κοινή ιδιοκτησία όχι μόνο τις εφημερίδες, τα περιοδικά, τα ραδιόφωνα, το πρακτορείο διανομής και την εκτυπωτική μονάδα, αλλά και το Mega Channel, του οποίου ΔΟΛ και Πήγασος είχαν μαζί την πλειοψηφία.  Το σχήμα θα αναλάμβαναν να διοικήσουν στελέχη της επιλογής της κυβέρνησης. Ουσιαστικά δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου θα περνούσε υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Ο Αρτεμίου

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για όλα όσα έγιναν το 2016 με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και μετά τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα όπου ο τότε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς εμφανίζεται να συναντάται σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου προκάλεσαν την αντίδραση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με φωτογραφικά ενσταντανέ που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται να συναντάται ατύπως σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με το νομικό και θεωρούμενο «γκουρού των εξωχώριων εταιρειών» Αρτέμη Αρτεμίου, την ίδια περίοδο που είχε το τετ α τε με τον Σάμπυ Μιωνή. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα ο Νίκος Παππάς συναντά στο καφέ «Company» της λεωφόρου Σταυρού στην περιοχή Στρόβολος της κυπριακής πρωτεύουσας τον άγνωστο έως τότε στην Ελλάδα δικηγόρο, με τον οποίο, ωστόσο, ο κ. Παππάς είχε ταξιδέψει τρία χρόνια νωρίτερα στη Βενεζουέλα για «δουλειές» που ποτέ δεν διευκρινίστηκε τι ακριβώς περιελάμβαναν.

Τι απαντά ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς υποστηρίζει ότι «το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης των τελευταίων ημερών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας». Όπως σημειώνει, «το καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης είναι που μετατρέπει τη χώρα σε λατινοαμερικανική μπανανία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης των τελευταίων ημερών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Από την Κύπρο τον Μάιο του 2016 ως τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με τις «περούκες», αλλά και αργότερα εντός Ελλάδας σε οικογενειακές-προσωπικές στιγμές. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στη μεταπολιτευτική ιστορία.

Και αυτό το καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης είναι που μετατρέπει τη χώρα σε «λατινοαμερικανική μπανανία» και όχι τα ευφάνταστα σενάρια που εξυφαίνονται. Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ότι η επίσκεψή μου στην Κύπρο, από όπου και δημοσιεύεται φωτογραφία, προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης, έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχα μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού μου φίλου και συντρόφου.

Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό. Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος. Όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης. Κοριοί, λοιπόν, και τηλεφακοί συνέλεγαν υλικό που θα συνέβαλε κάποια στιγμή αργότερα στη δημιουργία μιας βολικής ιστορίας για τους εμπνευστές και εκτελεστές των παράνομων παρακολουθήσεών μου.

Ηχητικά και φωτογραφίες παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια για να αξιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο -για τους ίδιους- τρόπο. Το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό.

Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;

Τα δε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν άμεσα απαντήσεις είναι τα εξής:

Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο;
Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού; Οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν. Όπως δεν μας έκαμψαν όταν αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα ενώ τα συμφέροντα ήταν απέναντι. Η καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία, θα καταρρεύσει με κρότο. Η αλήθεια θα λάμψει και οι επικοινωνιακές φούσκες θα σκάσουν στα πρόσωπα των εμπνευστών τους».