Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Serie A – αγωνιστικό: Χαστούκι στην Ιντερ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Serie A – αγωνιστικό: Χαστούκι στην Ιντερ

Serie A - αγωνιστικό: Διπλό στο Μιλάνο 2-1 για την Μπολόνια -“Έβρεξε"¨ πέναλτι στην Πάρμα - Μεγάλη νίκη πήρε η Νάπολι, στο ντέρμπι με την Ρόμα

Serie A – αγωνιστικόΗ Ίντερ υποδέχτηκε την Μπολόνια στο «Τζουζέπε Μεάτσα» και μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Κυριάρχησε και κυνήγησε το γρήγορο γκολ. Οι Νερατζούρι το πέτυχαν τελικά στο 22ο λεπτό. Ο Λουκάκου έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Με αυτο το γκολ έκλεισε και το ημίχρονο με την Ιντερ να προηγείται.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίχτες. Όμως, αντέδρασαν και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες της Ίντερ και το πέτυχαν στο 74’ με τον Τζουβάρα. Οταν η Ιντερ έμεινε κι αυτή με 10 παίχτες η Μπολόνια το κεφαλαιοποίησε και στο 80’ ο Μπάροου πέτυχε το 1-2!

Serie A – αγωνιστικό: Μπρέσια – Βερόνα 2-0

Η Μπρέσια υποδέχτηκε την Βερόνα, στο «Μάριο Ριγκαμόντι». Οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένες στο παιχνίδι και προσπάθησαν να βρουν τα πατήματα τους. Η Μπρέσια φάνηκε να βρίσκει ρυθμό και πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έπαιξαν επιθετικά, ωστόσο, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και έβαλαν δύσκολα στην Βερόνα. Στο 52ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά  του Παπέτι, ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Τονάλι. Η Βερόνα συνέχισε να κυνηγάει το γκολ. Όμως, η Μπρέσια κόντρα στην ροή έκανε το 2-0, στο 90ο λεπτό. Ο Τορεγκρόσα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ύστερα από ασσίστ του Ντοναρούμα. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Μπρέσια μείωσε στους βαθμούς από την Τζένοα, που βρίσκεται στην 17η θέση. Ενώ, η Βερόνα παρέμεινε στην 8η θέση, έχοντας 6 βαθμούς διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Serie A – αγωνιστικό: Κάλιαρι – Αταλάντα 0-1

Η Κάλιαρι υποδέχτηκε την Αταλάντα στην Σαρδηνία. Η ομάδα του Μπέργκαμο νίκησε και μείωσε στον ένα βαθμό την διαφορά της από την Ίντερ. Οι φιλοξενούμενοι είναι ασταμάτητοι και εξασφάλισαν μια θέση για το Champions League. Ενώ, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην 11η θέση. Η Αταλάντα πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 27ο λεπτό του αγώνα. Ο Μουριέλ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, που κέρδισε η ομάδα του και έκανε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι στην φάση του πέναλτι έμειναν με 10 παίχτες. Η Αταλάντα συνέχισε να κυριαρχεί και δεν έδωσε κανένα περιθώριο στην Κάλιαρι, που κλείστηκε πίσω. Η ομάδα του Μπέργκαμο, ολοκλήρωσε το παιχνίδι, έχοντας 25 τελικές φάσεις.

Serie A – αγωνιστικό: Πάρμα – Φιορεντίνα 1-2

Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν σε ένα παιχνίδι χωρίς έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η Φιορεντίνα πήρε την νίκη σε ένα παιχνίδι που όλα τα γκολ, ήρθαν από πέναλτι. Οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό. Ο Πούλγκαρ έκανε το 0-1 με όμορφη εκτέλεση φάουλ στην  αριστερή γωνία. Η Φιορεντίνα κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 31ο λεπτό.  Ο μέσος των φιλοξενούμενων, μετά από χέρι στην περιοχή, εκτέλεσε και δεύτερο πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Πάρμα αντέδρασε και στο 49ο λεπτό, ο Κούτσκα μείωσε. Ο  Σλοβάκος έκανε το 1-2, στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

Serie A – αγωνιστικό: Σαμπντόρια – Σπαλ 3-0

Οι Γενοβέζοι κατάφεραν και πήραν την πολυπόθητη νίκη, αποκτώντας μία διαφορά ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Σαμπντόρια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πέτυχε ένα γρήγορο γκολ. Ο Λινέτι με ένα όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους με εκτέλεση φάουλ στο 45ο λεπτό. Ο Γκαμπιαντίνι ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0. Ενώ, «τελείωσαν» το παιχνίδι δύο λεπτά αργότερα. Ο Λινέτι με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σπαλ προσπάθησε να αντιδράσει, έγινε πιο επιθετική αλλά δεν κατάφερε κάτι. Με την νίκη αυτή οι γηπεδούχοι, έσβησαν τις ελπίδες της Σπαλ για παραμονή. Η ομάδα της Φερράρα, βρίσκεται στην τελευταία θέση και όπως όλα δείχνουν θα αγωνίζεται στην Serie B, την νέα σεζόν.

Serie A – αγωνιστικό: Ουντινέζε – Τζένοα 2-2

Η ομάδα του Ούντινε αντιμετώπισε την Τζένοα και μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας. Η Ουντινέζε μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απέκτησε τον έλεγχο. Κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 44ο λεπτό. Ο Φοφανά με κεφαλιά έκανε το 1-0, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Πολ.

Η Ουντινέζε, κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Λασάνια στο 73ο λεπτό. Εκεί που όλα φαινόταν να έχουν τελειώσει, οι Γενοβέζοι αντέδρασαν. Στο 81ο λεπτό, ο Πάντεφ έκανε το 2-1 για την ομάδα του, με σουτ έξω από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί, έφτασαν στην ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ο Πιναμόντι ισοφάρισε, παίρνοντας το rebound από το χαμένο πέναλτι, που εκτέλεσε.

Serie A – αγωνιστικό: Νάπολι – Ρόμα 2-1

Σημαντική νίκη, πέτυχε η Νάπολι εναντίον της Ρόμα. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι γηπεδούχοι, βρίσκονται στην 6η θέση σε ισοβαθμία με τους Ρωμαίους, υστερώντας στην διαφορά των γκολ. Το πρώτο ημίχρονο, κύλησε χωρίς να υπάρξει κάποια ιδιαίτερη φάση από τις δύο ομάδες.

Το ματς απέκτησε ενδιαφέρον στην επανάληψη, με τον Καγιεχόν (55’) να δίνει προβάδισμα στην γηπεδούχο και τον Μκιταριάν να ισοφαρίζει για τους τζιαλορόσι πέντε λεπτά αργότερα. Το σκορ έκλεισε ο Ινσίνιε στο 82’.

Δείτε ακόμη:

Πέρασαν 16 χρόνια από το «έπος»!
Αντίδραση και 2η θέση ο ΠΑΟΚ
Για το νταμπλ η Μπάγερν, για την έκπληξη η Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις