alphafreepress.gr / PLUS / Κοκτέιλ Μαργαρίτα συνταγή: Ένα καρπούζι, ένα μιξεράκι και καλή απόλαυση
PLUS

Κοκτέιλ Μαργαρίτα συνταγή: Ένα καρπούζι, ένα μιξεράκι και καλή απόλαυση

Κοκτέιλ Μαργαρίτα συνταγή: Τι άλλο μπορεί να θέλεις ένα καυτό καλοκαιρινό απόγευμα.

Κοκτέιλ Μαργαρίτα συνταγή: Αυτή η συνταγή είναι ό, τι πιο καλοκαιρινό έχετε δοκιμάσει.  Υπάρχουν εκεί έξω πολλά κόλπα για να μετατρέψει κανείς ένα ολόκληρο καρπούζι σε δροσιστικό κοκτέιλ για την παρέα. Η συνταγή όμως που θα δείτε παρακάτω εγγυάται την απόλυτη επιτυχία για ένα από τα καλοκαιρινά πάρτι στη βεράντα και το εξοχικό. Αρκεί να έχετε ένα μιξεράκι.

1 καρπούζι γύρω στα 5 κιλά

1/3 του μπουκαλιού τεκίλα

150ml σιρόπι ζάχαρης (απλό σιρόπι 1 μέρος νερό, 1 μέρος ζάχαρη)

Το χυμό από 2 λεμόνια

Αλάτι και φέτες καρπούζι και λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ανοίγουμε μια τρύπα στο πλάι του καρπουζιού, στο μέγεθος ενός μεγάλου πλαστικού ποτηριού. Αφαιρούμε το εξωτερικό μέρος του φρούτου

Βάζουμε στο άνοιγμα ένα μίξερ μπίμερ ή ένα μίξερ χειρός (αν μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο τη μία φτερωτή ακόμη καλύτερα). Λιώνουμε τη σάρκα του καρπουζιού να γίνει χυμός

Στη συνέχεια προσθέτουμε την τεκίλα, το σιρόπι ζάχαρης, το λεμόνι και ανακατεύουμε ξανά

Εφαρμόζουμε το στόμιο ενός μεγάλου πλαστικού ποτηριού στο άνοιγμα του καρπουζιού για να μπορέσουμε να μοιράσουμε το κοκτέιλ σε ποτήρια. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε και ένα σουρωτήρι για να κρατάτε τυχόν κουκούτσια

Περνάμε το χείλος του ποτηριού με μια λεμονόκουπα και βυθίζουμε στο αλάτι. Σερβίρουμε με φέτες λεμόνι και καρπούζι