Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόδραση Κορυδαλλός – υποψίες: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας των Αρχών
ΕΛΛΑΔΑ

Απόδραση Κορυδαλλός – υποψίες: Τι δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας των Αρχών

Απόδραση Κορυδαλλός - υποψίες: Ευρήματα που προκαλούν μεγάλο προβληματισμό και υποψίες στις Αρχές, ότι πιθανόν κάποιοι κρατούμενοι των φυλακών Κρυδαλλού προετοίμαζαν απόδραση!

Απόδραση Κορυδαλλός – υποψίες: Προβληματισμός και υποψία προετοιμασάς απόδρασης από ευρήματα έρευνας στις φυλακές Κορυδαλλου. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους ορειβατικά σχοινιά με γάτζους στις άκρες. “Τα είχαμε για γυμναστική”, απάντησαν οι κρατούμενοι. Βρέθηκαν επίσης σιδερένιοι λοστοί, αλυσίδες, σωλήνες, αυτοσχέδια μαχαίρια, σουβλιά, κοντάρια σκούπας.

 

Του Πέτρου Καρσιώτη

 

Υποψίες απόδρασης – Κορυδαλλός: Τα στοιχεία οδηγούν στην απόδραση

Ευρήματα που προκαλούν μεγάλο προβληματισμό και υποψίες στις Αρχές, ότι πιθανόν κάποιοι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, περοετοίμαζαν απόδραση! Το εύρημα που έφερε στο φως μεταξύ άλλων η έρευνα των ανδρών της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών, παρουσία εισαγγελέα, είναι δύο ορειβατικά σχοινιά, που έφεραν στις άκρες, τέσσερις και δύο γάντζους, αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες του alphafreepress.gr, οι κρατούμενοι στους χώρους των οποίων έλαβε χώρα η ξαφνική έρευνα,όταν ρωτήθηκαν για τη σκοπιμότητα της κατοχής των ορειβατικών σχοινιών, απάντησαν ότι τα ήθελαν για να κάνουν γυμναστική στα κελιά τους και τίποτε περισσότερο.

Η σκοπιμότητα των ευρημάτων

Ωστόσο βρέθηκαν και αυτοσχέδια καθρεπτάκια, με τα οποία κρατούμενοι μπορούν να βλέπουν σε σημεία, με τα οποία δεν είναι δυνατόν να έχουν οπτική επαφή. Στο ερώτημα πάντως αυτό, για την σκοπιμότητα των ευρημάτων, που προαναφέρθηκαν, την τελική απάντηση θα δώσει η έρευνα που ανέλαβε η Ασφάλεια Πειραιά με εντολή εισαγγελέα. Η ξαφνική έφοδος, από τις βραδινές ώρες τις Τρίτης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους της Α’ Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, στο ισόγειο των φυλακών. Στην πτέρυγα αυτή κρατούνται πολλοί Έλληνες αλλά και Αλβανοί υπήκοοι.

Τα ευρήματα των ερευνών

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από την Ομάδα Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών της Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δέκα πέντε σίδερα (λοστοί), (2)σιδερολοστοί και μεταλλική ράβδος. (4) Κομμάτια σίδερο, μεταλλική λαβή, αλυσίδα και μεταλλικός σωλήνας. (2) αυτοσχέδια μαχαίρια και (2) αυτοσχέδια σουβλιά, (2) ορειβατικά σχοινιά με (4) και (2) γάντζους. Αντίστοιχα, (7) ξύλινα κοντάρια και (3) κοντάρια σκούπας, (5) κουτάλια, (6) πιρούνια, μαχαίρι κουζίνας, ψαλίδι και ξυράφι. (2) Μπουκάλια οινόπνευμα, (2) βελόνες και σύνεργα τατουάζ, (2) κατσαβίδια, ηλεκτρικό κολλητήρι, μέτρο, πένσα και (2) βίδες, σχάρα, σπάτουλα και λάστιχο. (2) σακουλάκια πιθανόν κάνναβη, βάρους (0,4) gr,(2) δοχεία με σκόνες άγνωστης προέλευσης. (8) Κινητά τηλέφωνα, (12) φορτιστές και μπαταρία κινητού, (7) handsfree και bluetooth, (7) καλώδια και (2) καλώδια USB, Compute stick, chrome cast και router, (6) αυτοσχέδια καθρεφτάκια. (5) Τράπουλες και μαγνήτης, (89) τηλεκάρτες, περίπου (107) ευρώ και χειρόγραφες σημειώσεις. Για το περιστατικό, καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση  ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, η οποία επιλήφθηκε της προανακρίσεως, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

 

Δείτε ακόμη

Προειδοποίηση Λαζανά: Η μάσκα έχει γίνει ασορτί με το πηγούνι
Έθαβαν κουβάδες με την “λευκή κυρία” σε σπίτι στην Μύκονο (vid)
Νέα εποχή στο ηλεκτρονικό εισιτήριο σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις