Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ISIS Captagon: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών του Ισλαμικού κράτους στην Κάτω Ιταλία
ΚΟΣΜΟΣ

ISIS Captagon: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών του Ισλαμικού κράτους στην Κάτω Ιταλία

ISIS Captagon: Δεκατέσσερις τόνοι ναρκωτικών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Isis), κατασχέθηκαν στο λιμάνι του Σαλέρνο, στην Κάτω Ιταλία.

ISIS Captagon: Σε μια τεράστια επιχείρηση κατάσχεσης ναρκωτικών ουσιών, πίσω από την οποία κρύβεται το ISIS προχώρησαν οι ιταλικές αρχές στο λιμάνι του Σαλέρνο στην Κάτω Ιταλία. Η οργάνωση είχε στείλει 14 τόνους ναρκωτικών και ειδικότερα 84 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης, με χαραγμένες δυο ημικυκλικές γραμμές στην επιφάνειά τους, τα οποία ήταν κρυμμένα σε τρία κοντέινερ φορτηγού πλοίου. Η αξία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους ήθελαν να διοχετεύσουν τα Captagon, όπως ονομάζονται, στην ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την τζιχάντ, ήτοι τον “ιερό πόλεμο” που διεξάγουν.

Η επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης των ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε από την ιταλική οικονομική αστυνομία, σε συνεργασία με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και τους τελωνειακούς του Σαλέρνο και της Νάπολης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα Captagon είχαν βρεθεί από τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο των τρομοκρατών της φονικής επίθεσης στο Μπατακλάν, πριν από πέντε χρόνια στο Παρίσι. Το ISIS ήθελε να πωληθούν άμεσα τα ναρκωτικά σε όλη την Ευρώπη. Οι αρχές τα εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους και σε εξαρτήματα μηχανών αυτοκινήτων. Οι Ιταλοί τελωνειακοί και η οικονομική αστυνομία της Νάπολης πραγματοποίησαν έφοδο και κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

Δείτε ακόμη

Νεύρα Ερντογάν για τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την ΕΕ – “Να διορθωθεί γρήγορα το λάθος”
Πέταξαν μπαλόνια με επεξεργασμένες φωτογραφίες της συζύγου του Κιμ Γιονγκ Ουν (vid)
“Φραγή” στο ΤικΤοκ στην Ινδία
Με τραπέζι 500μ γιόρτασαν το τέλος της καραντίνας στην Πράγα (pics)
Γρίπη των χοίρων 2020: Σε επιφυλακή ο ΠΟΥ για νέο κίνδυνο ανθρώπινης πανδημίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις