Αθήνα

°C

Τρίτη

22

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συλλαλητήριο μεταναστών Σύνταγμα: Απάντηση Μηταράκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΕΡΦΑΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο μεταναστών Σύνταγμα: Απάντηση Μηταράκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΕΡΦΑΑ

Συλλαλητήριο μεταναστών Σύνταγμα: Η απάντηση δόθηκε με αφορμή το συλλαλητήριο μεταναστών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήριο μεταναστών Σύνταγμα: Τη δική του απάντηση έδωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή το συλλαλητήριο μεταναστών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Σύνταγμα και στο οποίο ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, συνθήματα “Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη” και “Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική”. “Η χώρα μας δίνει άσυλο σε αυτούς που το δικαιούνται βάσει του διεθνούς δικαίου, αλλά και θα προβαίνει σε απελάσεις όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Ολοι οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες θα πρέπει να σέβονται τους νόμους και τις παροχές που λαμβάνουν για το διάστημα που τις δικαιούνται”, ήταν το σχόλιο του υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι η δυναμική κινητοποίηση, που στηρίχτηκε τόσο από το Τμήμα Προσφυγικής-Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη νεολαία της Κουμουνδούρου, διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα, άσυλο και σπίτια για όλους στην Ελλάδα, έχει ενθουσιάσει τους εκπροσώπους των πολυάριθμων κοινοτήτων μεταναστών, που συμμετείχαν.

Η ομιλία όμως του συντονιστή της ΚΕΡΦΑΑ και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρου Κωνσταντίνου ήταν αυτή που έδωσε τον αγωνιστικό τόνο. “Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη”, είπε ο κ. Κωνσταντίνου μέσα σε χειροκροτήματα, από τα “παιδιά από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν”. Το σύνθημα αυτό ακολούθησε την πορεία μεταναστών στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, μαζί με τα, “Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες-όχι στις εξώσεις τις ρατσιστικές”, “Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!”, και “Από την Αθήνα ως την Αμερική-παγκόσμια εξέγερση αντιρατσιστική”.

Δείτε ακόμη

“Σαλάμ Αλέκουμ” από τον Κωνσταντίνου – «Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη», φώναζαν οι μετανάστες

«Τι θέλουμε; Χαρτιά! Πότε τα θέλουμε; Τώρα!» – Συλλαλητήριο μεταναστών με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Εκατοντάδες πρόσφυγες οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις