Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: “Η κυβέρνηση να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις και τις εξώσεις”
ΕΛΛΑΔΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: “Η κυβέρνηση να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις και τις εξώσεις”

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις και τις εξώσεις από τα κέντρα υποδοχής.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μετανάστες: Πυρά στην κυβέρνηση που αρνείται να χαράξει πολιτικές ένταξης των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία εξαπολύει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κανόνας λόγο για μία κυβέρνηση γεμάτη συντηρητικά και ξενοφοβικά αντανακλαστικά. Τα “συντρόφια” της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν κυβερνητικό σχέδιο εξώσεων που οδηγεί τους πρόσφυγες στο κοινωνικό περιθώριο, την ώρα που “η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι η αλληλεγγύη μπορεί να νικήσει το σκοτάδι”. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα που από το 2001 εορτάζεται στις 20 Ιουνίου η νεολαία Σύριζα αναφέρει πως “στην πλατεία Βικτωρίας, κάθε μέρα έρχονται δεκάδες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν ένα καταφύγιο μιας που αδυνατούν να βρουν σπίτι. Ο εγκλωβισμός τους αντανακλά την αναπολεσματικότητα μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που αρνείται να χαράξει πολιτικές στέγασης και ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, εξαιτίας των ακραία συντηρητικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών της».

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί

Ζητά δε από την κυβέρνηση να σταματήσουν άμεσα οι επαναπροωθήσεις και να εφαρμοστεί μία πολιτική ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία. Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες πρόσφυγες έχουν “κατακλύσει” την πλατεία Βικτώριας, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στην περιοχή για την επόμενη μέρα ενώ οι αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή μοιράζουν φαγητό, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.«Η κυβέρνηση από την πλευρά της οφείλει το επόμενο διάστημα να σεβαστεί πλήρως την καθολικότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις, να προχωρήσει ομαλά τις διαδικασίες απόδοσης ασύλου, και να χαράξει πολιτικές αποσυμφόρησης των δομών με παράλληλο σχέδιο συμπερίληψης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία», αναφέρουν.

Τι λέει ο Μηταράκης

Οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας προέρχονται από τη δομή φιλοξενίας της Μόριας και σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ασύλου και Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη «έπρεπε να είχαν υποβάλει αίτημα στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ και να έχουν προσπαθήσει να βρουν κατοικία. Επέλεξαν μόνοι τους, να πάρουν ένα εισιτήριο και να έρθουν στην Πλατεία Βικτωρίας, γιατί κάποιος τους είπε να πάνε στην πλατεία Βικτωρίας». Όπως έχει δηλώσει ο κ. Μηταράκης, «πάρα πολλές συλλογικότητες, αλληλέγγυοι στην πλατεία τους πίεζαν να μη φύγουν. Είχε μπει ακόμα και μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας. Κάποιοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν τον πόνο 20 ανθρώπων για να κάνουν ένα πολιτικό θέμα, ενώ έχουμε προσφέρει τη δυνατότητα να μεταφερθούν στη δομή στον Ελαιώνα».

15 Ιουνίου 2020

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις