Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Πρέμιερ Λιγκ – Αγωνιστικό: Πρωτάθλημα η Λίβερπουλ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρέμιερ Λιγκ – Αγωνιστικό: Πρωτάθλημα η Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ - Αγωνιστικό: Η ήττα της Μαντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο κατοχύρωσε και μαθηματικά τον τίτλο στο Ανφιλντ μετά από 30 χρόνια ξηρασία!

Πρέμιερ Λιγκ – Αγωνιστικό: Η ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τσέλσι 2-1 σφράγισε και μαθηματικά αυτό που οι εκατομμύρια φίλοι των ρεντς περίμεναν για τρεις δεκαετίες. Η Λίβερπουλ είναι και πάλι στο θρόνο της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας. Οι μπλε του Λονδίνου προηγήθηκαν με τον Πούλισιτς στο 36’ και τα πανηγύρια στο Ανφιλντ και τα πέριξ αυτού ξεκίνησαν. Αλλά ο ντε Μπρούινε ισοφάρισε και “απείλησε” με παύση γιορτής στο 55’, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.  Στο 77’ ο Φερναντίνιο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη παραχωρώντας πέναλτι. Εκανε έτσι το έργο των γηπεδούχων ευκολοτερο. Ο Γουίλιαν ευστόχησε και έστειλε στα ουράνια δεκάδες εκατομμύρια Λιβερπούλιανς που είδαν τον Κλοπ και την παρέα του να επαναφέρουν τους ρεντς στην κορυφή δίχως καν να παίξουν απόψε! Ενα απόλυτα δίκαιο πρωτάθλημα που θα τον πιουν …στο ποτήρι οι οπαδοί της Λίβερπουλ.

Νωρίτερα η Αρσεναλ πέρασε με 0-2 από την έδρα της Σαουθάμπτον και παρέμεινε σε απόσταση βολής από την 7άδα που οδηγεί στην Ευρώπη της νέας περιόδου. Οι κανονιέρηδες κέρδισαν δίκαια, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, από τους Εντουαρντ (20’) και Γουίλοκ (86’). Η Αρσεναλ ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη παραπάνω λόγω απευθείας αποβολής του Στίβενς για τους “Αγιους”.

Πρέμιερ Λιγκ – Αγωνιστικό: Μάχη μέχρις εσχάτων

Τέλος, στο παιχνίδι της Μπέρνλι με τη Γουότφορντ, η γηπεδούχος πήρε την -αδιάφορη- νίκη και αναγκάζει την αντίπαλό της σε μάχη ζωής ως τέλους. Το τέρμα του Τζέι Ροντρίγκεζ στο 73’ έκρινε την αναμέτρηση. Πλέον η Γουότφορντ έχει μόνον ένα βαθμό διαφορά από τις Μπόρνμουθ, Αστον Βίλα που πέφτουν. Αλλά και με τη Γουέστ Χαμ που είναι 17η στη διαφορά τερμάτων. Με 7 αγωνιστικές να απομένουν η παραμονή θα κριθεί σε μάχη μεχρις εσχάτων!

Δείτε ακόμη:

Ψήνεται επιστροφή Κάναντι στον Ατρόμητο!
Τέλος ο Μάντζιος από τη Λαμία
Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις