Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λίβερπουλ – Στο θρόνο της: Τα δάκρυα του Κλοπ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λίβερπουλ – Στο θρόνο της: Τα δάκρυα του Κλοπ

Λίβερπουλ - Στο θρόνο της: Στον έβδομο ουρανό Κλοπ και παίκτες μετά την επιστροφή των ρεντς στο θρόνο της πρωταθλήτριας 30 χρόνια μετά

Λίβερπουλ – Στο θρόνο της: Ο Γιούργκεν Κλoπ περιέγραψε την εμπειρία καθοδήγησης της Λίβερπουλ στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια ως “Πολύ καλύτερη από ό,τι πίστευα ποτέ δυνατό”. Οι κόκκινοι έγιναν και μαθηματικά πρωταθλητές χωρίς να ακουμπήσουν μπάλα, την Πέμπτη. H Τσέλσι  κέρδισε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι. Γεγονός που κατέστησε αδύνατο να φτάσουν την Λίβερπουλ, αφού η ομάδα του λιμανιού βρίσκεται μπροστά με 23 πόντους διαφορά. Με μόλις 7 παιχνίδια να απομένουν.  Όπως δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports: “Δεν έχω λόγια. Είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούσα να φανταστώ και περισσότερο από ό,τι είχα ονειρευτεί. Είναι απίστευτο, πολύ περισσότερο από ό,τι πίστευα ότι θα ήταν ποτέ δυνατό”. 

Ο Κλοπ, ο οποίος φόραγε μία μπλούζα της Λίβερπουλ όταν έκανε τις δηλώσεις, ήταν φανερά συγκινημένος. Ενώ πρόσθεσε ότι: “Το να στέφεσαι πρωταθλητής με αυτόν τον σύλλογο είναι απολύτως απίστευτο!”. Επίσης, ανέφερε ότι: “είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα από τους παίχτες μου και μεγάλη απόλαυση για εμένα να τους προπονώ”. Ο Γερμανός τεχνικός άλλαξε τα πάντα από την ώρα που έφτασε στο Άνφιλντ, τον  Οκτώβριο του 2015 έπειτα από την απόλυση του Μπρένταν Ρότζερς. Η ομάδα τότε, είναι χαρακτηριστικό πως ήταν στην 10η θέση στο πρωτάθλημα!

Λίβερπουλ – Στο θρόνο της: “Πιστέψαμε τον Κλοπ”

Ο ίδιος οδήγησε την Λίβερπουλ στον 6ο ευρωπαϊκό της τίτλο την περασμένη σεζόν. Και φέτος έβαλε τέλος στη μεγάλη αναμονή για να στεφθούν πρωταθλητές Αγγλίας. Ο αρχηγός των κόκκινων Τζόρνταν Χέντερσον δήλωσε για τον προπονητή του: “Ένιωσα από την πρώτη μέρα που ήρθε ότι τα άλλαξε όλα. Τον πιστέψαμε και τον ακολουθήσαμε, είναι ένα μαγικό ταξίδι. Ελπίζω να υπάρξει συνέχεια, εμείς μένουμε διψασμένοι”. Και πρόσθεσε ότι: “το σημαντικότερο είναι ότι όλοι τον ακολουθάμε, τον πιστεύουμε και μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Θα ήταν αδύνατο χωρίς αυτόν”.

Η Λίβερπουλ  είχε χάσει για λίγο τον τίτλο το 2014. Με ήττα από την Τσέλσι στο Άνφιλντ που επέτρεψε στην Σίτι να να κατακτήσει το τρόπαιο. Την σεζόν που μας πέρασε, οι κόκκινοι μάζεψαν 97 βαθμούς (είναι η τρίτη της καλύτερη επίδοση) αλλά έχασαν τον τίτλο για ένα βαθμό από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Φέτος η ομάδα έκανε μια εκπληκτική πορεία  αφού κέρδισαν 28 απο τα 31 τους παιχνίδια. Η νίκη με 4-0 εναντίον της Κρύσταλ Πάλας σήμαινε ότι με μία ισοπαλία ή νίκη της Τσέλσι εναντίον της Σίτι θα της έδινε το πρωτάθλημα.

Λίβερπουλ – Στο θρόνο της: “Δύναμη από την απογοήτευση”

Την ίδια ώρα έξω από το Άνφιλντ υπήρξαν στιγμές χαράς ενώ κάποιοι παίκτες της ομάδας είχαν μαζευτεί να δουν τον αγώνα. Ο Τζέιμς Μίλνερ δήλωσε: “Δείχνει τον χαρακτήρα της ομάδας να φτάσεις τόσο κοντά την τελευταία φορά και να το κάνεις ξανά” σημειώνοντας “Έχουμε αποδείξει ότι μας δίνει δίνει δύναμη και μας μαθαίνει η απογοήτευση”. Ακόμα, και ο αμυντικός της Άντριου Ρόμπερτσον ανέφερε ότι “είχαμε να περιμένουμε 13 εβδομάδες γεμάτες αμφιβολία αλλα οι οπαδοί μας περίμεναν 30 χρόνια”!

Δείτε ακόμη:

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Νίκου Αλέφαντου
ΟΠΑΠ Game Time: Ο Γιώργος Λιβάνης αναλύει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ
Το «κάντο όπως ο Λιβάγια» έχει ξαναγυριστεί…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις