Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Και άλλες ηχογραφήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Και άλλες ηχογραφήσεις

Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Καταιγιστικές δείχνουν να είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της ηχογραφημένης συνομιλίας του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία.

Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Καταιγιστικές δείχνουν να είναι οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της ηχογραφημένης συνομιλίας του Νίκου Παππά με επιχειρηματία, όπου ο τότε υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Τσίπρα φέρεται να κάνει λόγο για «μαγαζιά» που βγάζουν λεφτά και για υπουργούς με διαφορετική ατζέντα από αυτήν που είχε η κυβέρνηση. Η ΝΔ έχει ζητήσει ήδη την αποπομπή Παππά και την ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τόσο για τις συνομιλίες του υπουργού του, όσο και για το αν γνώριζε ο ίδιος για τις συνομιλίες.

Την ίδια ώρα από το περιβάλλον του επιχειρηματία, αλλά και από τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί έχει διαφανεί ότι θα υπάρξουν και άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες που θα δουν το φως της δημοσιότητας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας ή θα πρέπει να αποπέμψει τον κ. Παππά ή να αναλάβει την ευθύνη για το «παρακράτος», το οποίο σύμφωνα με τον κ. Πέτσα είναι εν ισχύι από το 2016. Είναι προφανές ότι η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις θα στρέψει τα βέλη της προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίον τοποθετούν ευθέως στο κάδρο των αποκαλύψεων ως γνώστη της υπόθεσης.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Μιωνής – Παππάς ηχητικό: Παραπλανητικές κινήσεις, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν το επιχείρημα ότι αυτές οι δήθεν αποκαλύψεις υπάρχουν από το 2016 και χρησιμοποιούνται τώρα για να αλλάξει η ατζέντα της προανακριτικής επιτροπής που δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει κατηγορίες κατά του κ. Παπαγγελόπουλου. Επιπλέον, οι ίδιες δήθεν αποκαλύψεις χρησιμοποιούνται, λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να αλλάξει η ατζέντα από την οικονομία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σε επίπεδο τουρισμού, εργασιακών σχέσεων, ανεργίας και οικονομικών ενισχύσεων των επιχειρήσεων.

Ένας λάθος συμψηφισμός

Ωστόσο σε αυτήν επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται ότι υπάρχει ένας λάθος συμψηφισμός: Είναι διαφορετικό πράγμα η οικονομία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σε αυτό το επίπεδο, είναι διαφορετικό πράγμα οι απώλειες που θα έχουμε στον τουρισμό και είναι διαφορετικό πράγμα η όποιου είδους συναλλαγή ενός υπουργού Επικρατείας με επιχειρηματίες, όταν μάλιστα στην συζήτηση εμπλέκονται δικαστικοί λειτουργοί, αλλά και οι σύζυγοι πολιτικών αντιπάλων. Και για αυτά τα θέματα που αποτελούν και την «ταμπακιέρα» της υπόθεσης δεν έχει υπάρξει ικανοποιητική εξήγηση. Ικανοποιητική εξήγηση όχι για τους βουλευτές, αλλά για τους πολίτες. Φαίνεται, λοιπόν, ότι το σίριαλ θα συνεχιστεί σε αρκετά επεισόδια…

Δείτε ακόμη

Η φράση του Άδωνι για την Τουλουπάκη που “άναψε φωτιές”
Την ανάπλαση της οδού Πειραιώς ζητάει ο Βουλευτής Βασίλης Σπανάκης
Μπορέλ σε Μητσοτάκη: Θα προστατέψουμε τα ελληνικά και ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις