Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνδρος – Μυστικό νησί της Ευρώπης: Οι Sunday Times την αποθεώνουν στα 25 καλύτερα (pic+vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνδρος – Μυστικό νησί της Ευρώπης: Οι Sunday Times την αποθεώνουν στα 25 καλύτερα (pic+vid)

Άνδρος - Μυστικό νησί της Ευρώπης: Πρώτη στα καλύτερα με τρομερές παραλίες και μηδέν συνωστισμό.

Άνδρος – Μυστικό νησί της Ευρώπης: Στην κορυφή της λίστας των Sunday Times με τα 25 μυστικά νησιά της Ευρώπης χωρίς συνωστισμό για φέτος βρέθηκε η Άνδρος. Το αφιέρωμα εκθειάζει την εξαιρετική πρωτοβουλία του Andros Routes και τις περιπατητικές δυνατότητες του προορισμού, εστιάζοντας στο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει βυζαντινά μνημεία, μουσεία, αλλά και στο ενετικό κάστρο και τις ιδιαίτερες παραλίες. Η κατάταξη στην κορυφαία θέση έχει ιδιαίτερη σημασία για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, καθώς η λίστα αφορά σε προορισμούς που ενδείκνυνται για φέτος, χωρίς συνωστισμό και κοσμοσυρροή, και αφήνει πίσω άλλα νησιά της Ευρώπης σε ανταγωνιστικές χώρες στον τουρισμό όπως Κροατία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία και άλλα.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Άνδρου, Νίκος Μουστάκας, δηλώνει ότι η διάκριση από τους Sunday Times ανήκει πρωτίστως στη θαυμαστή πρώτη ύλη του νησιού, που δεν είναι άλλη από την τοπική κοινωνία μας και τους ανθρώπους της με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν, όπως το Andros Routes. “Θεωρούμε τέτοιου είδους δημοσιεύσεις ως την καλύτερη επιβράβευση του δήμου, των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων του νησιού, που αγωνίζονται καθημερινά και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και υγείας, που καθιστούν την Άνδρο έναν ποιοτικό και ασφαλή προορισμό, άξιο και κατάλληλο για παγκόσμιες διακρίσεις όπως η συγκεκριμένη”.

Άνδρος – Μυστικό νησί της Ευρώπης: Μοναδικά χαρακτηριστικά στις Κυκλάδες

Με χαρακτηριστικά μοναδικά στις Κυκλάδες όπως οι νερόμυλοι και τα πετρόχτιστα γεφύρια, η Άνδρος είναι εναλλακτική επιλογή για διακοπές στo Αιγαίο. Το τοπίο συμπληρώνουν οι πανέμορφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά! Η Άνδρος είναι επίσης γνωστή για τα όμορφα χωριά της. Από κοσμοπολίτικο Μπατσί μέχρι το γραφικό Κόρθι και από την πρωτεύουσα Χώρα έως τους καταπράσινους Μαίνητες, οι οικισμοί της Άνδρου παρουσιάζουν σπάνια ποικιλομορφία και ομορφιά.

Το εύφορο έδαφος της Άνδρου είναι ιδανικό για την παραγωγή πολλών τοπικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, όπως εσπεριδοειδή, σύκα, ρόδια, καθώς και επεξεργασμένα προϊόντα όπως λικέρ, λουκάνικα, λούζα και διάσημα γλυκά του κουταλιού και αμυγδαλωτά. Παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου είναι η φρουτάλια, που πρόκειται για ομελέτα με πατάτες και αυθεντικά ανδριώτικα λουκάνικα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις