Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τάρτα τυριού συνταγή: Το ισπανικό γλυκό που έγινε viral
PLUS

Τάρτα τυριού συνταγή: Το ισπανικό γλυκό που έγινε viral

Τάρτα τυριού συνταγή: Στην ουσία πρόκειται για cheesecake μόνο με τυρί κρέμα, που λιώνει στο στόμα! Στην Ισπανία το λατρεύουν και μάλιστα σας δίνουμε τη συνταγή του που έγινε viral.

Τάρτα τυριού συνταγή: Τα γλυκά ψυγείου είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Θέλουμε κάτι να μας δροσίσει και να μας κάνει να χαλαρώσουμε και να το απολαύσουμε. Τα cheesecake ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Είναι πεντανόστιμα, αφράτα, με απαλή, κρεμώδη υφή! Όλοι μας έχουμε δοκιμάσει cheesecake με μαρμελάδα φράουλα, σοκολάτα, ακόμη και καραμέλα. Ωστόσο, υπάρχει και η πιο απλή, κλασσική του εκδοχή που ακούει στο όνομα «τάρτα τυριού».

Στην ουσία πρόκειται για cheesecake μόνο με τυρί κρέμα, που λιώνει στο στόμα! Στην Ισπανία το λατρεύουν και μάλιστα βρήκαμε τη συνταγή του που έγινε viral. Η Ισπανίδα παρουσιάστρια Cristina Pedroche μοιράστηκε τη συνταγή της στο Instagram, η οποία έχει φτάσει σχεδόν τα 2 εκατ. likes. Όπως λέει η ίδια: «Είναι η καλύτερη τάρτα τυριού στον κόσμο», είναι εύκολη και γίνεται γρήγορα.

https://www.instagram.com/p/B_NBBZrBWDW/?utm_source=ig_embed

Τάρτα τυριού συνταγή: Δείτε πώς θα την φτιάξετε

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 5 αυγά
  • Αλάτι
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 80 γρ. λιωμένο βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Σε ένα ταψί με αφαιρούμενο τσέρκι, απλώνουμε και πιέζουμε ελαφρώς. Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τυρί κρέμα, τυρί, παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος, αυγά, αλάτι και ζάχαρη) στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση του μπισκότου. Βάζουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 190C, στο αέρα για 30 λεπτά. Στα 3 – 4 τελευταία λεπτά, το γυρίζουμε στην μεγάλη θερμοκρασία στο grill για να κάνει κρούστα στην επιφάνεια. Το βγάζουμε και το αφήνουμε για 3 ώρες σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο. Πρέπει να είναι μαλακό και κρεμώδες στο εσωτερικό του ενώ στο εξωτερικό του πιο crusty και σφιχτό.

Δείτε ακόμη

Πανεύκολη συνταγή για λαχταριστό παγωτό μπανάνα βίγκαν
Πανεύκολη συνταγή σφακιανής πίτας
Καλοκαιρινό ελαφρύ κριθαράκι με μανιτάρια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις