Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Καλοκαιρινή ελαφριά συνταγή: Κριθαράκι με μανιτάρια
PLUS

Καλοκαιρινή ελαφριά συνταγή: Κριθαράκι με μανιτάρια

Καλοκαιρινή ελαφριά συνταγή: Για να μην περνάτε όλη τη μέρα σας στην κουζίνα «λιώνοντας» στη ζέστη, σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες.

Καλοκαιρινή ελαφριά συνταγή: Ακόμα κι αν είστε λάτρης της μαγειρικής, θα παραδεχτείτε ότι δεν είναι εύκολο να περνάτε πολλές ώρες μέσα στην κουζίνα, που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, όταν ήδη το θερμόμετρο έξω έχει «χτυπήσει» τους 35 ή τους 40 βαθμούς Κελσίου. Για να σας απαλλάξουμε από την δυσφορία της καλοκαιρινής μαγειρικής, δείτε 4 εύκολες, ελαφριές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές που γίνονται γρήγορα αλλά δεν χάνουν καθόλου σε γεύση.

Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, σίγουρα δε θα θέλαμε να φάμε κάτι το οποίο θα μας «βαρύνει» και θα μας κάνει να νοιώθουμε ληθαργικοί. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, προτιμούμε πέντε ελαφριές συνταγές οι οποίες όμως δεν παύουν να είναι νόστιμες και θρεπτικές.

Καλοκαιρινή ελαφριά συνταγή: Κριθαράκι µε κολοκυθάκια και µανιτάρια

Υλικά:

  • 300 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • 1/4 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση: Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι, το αφήνουμε να βράσει για 6΄ και το στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3΄- 4΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄- 3΄. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1΄- 2΄, ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Δείτε ακόμα

Συνταγή για λαχταριστό και δροσιστικό φραουλόφι
Σαλάτα με καρπούζι και φέτα
Γρήγορη συνταγή με φαρφάλες με πέστο αβοκάντο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις