Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός 2020 Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στα σενάρια
ΛΗΞΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Ανασχηματισμός 2020 Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στα σενάρια

Ανασχηματισμός 2020 Μητσοτάκης: Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ανασχηματισμός 2020 Μητσοτάκης: “Φρένο” στα σενάρια για ανασχηματισμό έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες το μεσημέρι της Τετάρτης. Μετά τα δημοσιεύματα και τις διαρροές ονομάτων, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Με τον τρόπο αυτό έβαλε τέλος στο συναγερμό που είχε προκληθεί από χθες στο κυβερνητικό επιτελείο ιδιαίτερα μετά τη δήλωσή του σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ για «διορθωτικές κινήσεις» στην κυβέρνηση.  Η σεναριολογία ήταν τόσο έντονη τις προηγούμενες ώρες, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση ότι ο ανασχηματισμός ήταν ζήτημα ωρών. Η αποστροφή του κ. Μητσοτάκη προς τους στενούς του συνεργάτες είναι «συνεπής» με όσα είπε στα Ιεροσόλυμα, ότι δηλαδή δεν προτίθεται να κάνει ανασχηματισμό, αλλά διορθωτικές κινήσεις, ενώ  είχε προσθέσει ότι «τις αποφάσεις του τις παίρνει στο βουνό».

Το μεγαλύτερο “αγκάθι” του ανασχηματισμού αφορά στο πρόσωπο που θα αναλάβει να διαχειριστεί τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης. Το Μαξίμου φέρεται να δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το ζήτημα κάτι που έχει δείξει ο πρωθυπουργός τόσο με τις δηλώσεις του, όσο και με την ενεργοποίηση της επιτροπής “Πισσαρίδη”. Δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θέλει ένα πρόσωπο να ασχοληθεί μόνο με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στην περίπτωση αυτή, το όνομα που ακούγεται περισσότερο είναι αυτό του Αλέξη Πατέλη, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού ή δεν αποκλείεται να επιλεγεί κάποιο άλλο πρόσωπο από τον χώρο των τεχνοκρατών ή μέλος της επιτροπής Πισσαρίδη. Εάν ισχύσει το παραπάνω σενάριο τότε θα αναλάβει θέση αναπληρωτή υπουργού στο υπουργείο Ανάπτυξης ή Οικονομικών με μοναδική αρμοδιότητα την ορθή διαχείριση των 32 δισ.

Ανασχηματισμός 2020 Μητσοτάκης: Νέα πρόσωπα

Ωστόσο περισσότερες φαίνεται να είναι οι αλλαγές που θα γίνουν στους υφυπουργούς καθώς ενδέχεται να απομακρυνθούν ορισμένοι τεχνοκράτες που συγκέντρωσαν χαμηλή βαθμολογία στην πρόσφατη αξιολόγηση και την θέση τους πιθανότατα θα πάρουν στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Όσον αφορά τα νέα πρόσωπα που ακούγεται πως θα ενταχθούν στο κυβερνητικό είναι του Νίκου Χαρδαλιά που χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργού, ο οποίος τον αναβάθμισε δίνοντας του θέση υφυπουργού, του Θόδωρου Ρουσόπουλου και της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Σενάρια ανασχηματισμού – Ποια ονόματα ακούγονται

Δείτε ακόμη

Η εκλογολογία “φεύγει”, ο ανασχηματισμός… έρχεται

Αλέξης Πατέλης: Ο πανίσχυρος σύμβουλος του Μητσοτάκη είναι γκέι κι αυτό ακόμη ενοχλεί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις