Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 35χρονη βιτριόλι νέα: “Περίμενα μία συγγνώμη” – Ξεσπά η Ιωάννα μέσα από το νοσοκομείο
ΕΛΛΑΔΑ

35χρονη βιτριόλι νέα: “Περίμενα μία συγγνώμη” – Ξεσπά η Ιωάννα μέσα από το νοσοκομείο

35χρονη βιτριόλι νέα: Υπάρχει μία μικρή ανακούφιση, όπως και οργή για το γεγονός ότι η κατηγορούμενη δεν είπε τίποτα στον ανακριτή.

35χρονη βιτριόλι νέα: Από το δωμάτιο του Θριάσιου νοσοκομείου ενημερώθηκε η 34χρονη Ιωάννα ότι η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, που δέχτηκε στις 20 Μαΐου, προφυλακίστηκε. Μέσω του δικηγόρου της, έκανε μια δήλωση στον Alpha, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Περίμενα έστω μία συγγνώμη. Άλλη μία μικρή δικαίωση μέχρι την τελική. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη”. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της άτυχης κοπέλας, μετά την απόφαση για την προφυλάκιση της κατηγορούμενης, υπάρχει μία μικρή ανακούφιση, όπως και οργή για το γεγονός ότι η κατηγορούμενη δεν είπε τίποτα στον ανακριτή, ούτε καν απολογήθηκε.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, μίλησε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου σχολίασε τη σιωπή της 35χρονη ενώπιον του ανακριτή. “Επειδή άκουσα να δίνεται ένας τίτλος “το δικαίωμα της σιωπής”, απλά να το πω, δεν απολογήθηκε, είναι πολύ απλό, δεν δέχθηκε να απολογηθεί, είναι συνηθισμένο φαινόμενο ένας κατηγορούμενος για δικούς του λόγους να μη θέλει να απολογηθεί.

Επίθεση με βιτριόλι: Κινείται νομικά ο 40χρονος – “Δεν μπορεί να βγει από το σπίτι”
“Άρρωστο” μυαλό: Το “ΧΑΛ”, το GPS tracker και η real time παρακολούθηση

Θεωρώ ότι οι λόγοι είναι το ότι είναι τόσο πολλά τα ενοχοποιητικά στοιχεία, που δεν είχε να πει κάτι… Ένας άνθρωπος για να μπορεί να επιμείνει στην αθωότητα του θα πρέπει να μην υπάρχουν και κάποιες αποδείξεις. Εδώ έχουμε αποδείξεις που είναι πολύ συγκεκριμένες, την τηλεκάρτα, την περούκα, την καπαρντίνα, υπάρχει συνδυασμός από τις φωτογραφίες. Άρα δεν νομίζω να εξυπηρετούσε σε κάτι να απολογηθεί. Και το να απολογείτο δεν θα υπήρχε διαφορά. Εισαγγελέας και ανακριτής θα διέτασσαν την προσωρινή της κράτηση” είπε ο κ. Λύτρας.

35χρονη βιτριόλι νέα: Ο Λύτρας για την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Όσο για την αντίδραση της Ιωάννας στην είδηση της προφυλάκισης της δράστριας είπε: “Την ενημέρωσα εγώ. Υπάρχει μία -αν μπορώ να το πω για όλη αυτήν τη ζημιά που έχει πάθει- μια ηθική ικανοποίηση ότι ο άνθρωπος που της έκανε αυτό το κακό έχει οδηγηθεί στη φυλακή”. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα λεγόμενα του συνηγόρου της κατηγορουμένης, Σάκη Κεχαγιόγλου, ότι ίσως πρέπει να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην 35χρονη: “Δεν το ζήτησε όμως από τον ανακριτή. Δεν υπήρχε λόγος να το κάνει γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί να πείσει κανέναν. Θα ήταν κοροϊδία μετά από τόσες πράξεις που της αποδίδονται. Δεν στέκει…”.

“Ακούστηκε από τον συνάδελφό μου ότι η κατηγορούμενη δεν τρώει. Φτάνουμε στο σημείο να λέμε για την κατηγορούμενη τι κάνει όταν η Ιωάννα η οποία πραγματικά δεν τρώει επειδή δεν μπορεί να φάει. Όταν έχουμε μια κοπέλα που είναι 20 μέρες στο νοσοκομείο και θα μείνει τρεις μήνες ακόμα, θα υποβληθεί σε 30 χειρουργεία νομίζω ότι είναι ατυχής συγκυρία να ακουστεί αυτό το πράγμα”, είπε για τη συμπεριφορά της 35χρονης.

Η ΕΛ.ΑΣ αποκαλύπτει: “Αγγίζει τα όρια του επαγγελματία η προετοιμασία της 35χρονης”

“Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, για περίπου ένα χρόνο, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία. Πιστεύουμε, ότι η δράστιδα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοίμαζε την επίθεση σε βάρος της νεαρής γυναίκας με μεθοδικότητα και ηρεμία, ενώ είχε εμμονή μαζί της, όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας”, τονίζουν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, στο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης βρέθηκε, εκτός των άλλων, φωτογραφία της εισόδου της πολυκατοικίας που κατοικεί η 34χρονη, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2019, που δείχνει πόσο καιρό παρακολουθούσε την Ιωάννα. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερεύνησαν την υπόθεση, ανακάλυψαν ότι η 35χρονη είχε τοποθετήσει GPS στο αυτοκίνητο του θύματος και έτσι μέσω της εφαρμογής συστήματος εντοπισμού αυτοκινήτων παρακολουθούσε από το κινητό της όλες τις κινήσεις της.

Υπενθυμίζεται, ότι όσον αφορά στο ιδιόχειρο σημείωμα της φερόμενης ως δράστιδας, με ημερομηνία 1 Μαρτίου 2019, το οποίο βρήκε η Αστυνομία κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμά της, αναφέρει, μεταξύ άλλων, όπως αποκάλυψε χθες το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, “Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από την δουλειά μου”. Γεγονός που, όπως εκτιμά η Αστυνομία, φαίνεται να δείχνει ότι η φερόμενη ως δράστιδα ίσως είχε εμμονή και με μια ακόμη γυναίκα.

Πώς αντέδρασε η Ιωάννα όταν έμαθε για την προφυλάκιση της 35χρονης

Στο μεταξύ, σε κατάσταση σοκ παραμένει η Ιωάννα καθώς δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι η γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι είναι η 35χρονη συντοπίτισσά της. “Έχει πέσει από τα σύννεφα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας. Μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι η 34χρονη προσπαθεί να καταλάβει πώς γίνεται να υπέστη μια τόσο αποτρόπαια επίθεση από μια γυναίκα την οποία είχε συναντήσει μόλις πέντε με έξι φορές και μάλιστα σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Ωστόσο ένιωσε μια μικρή ικανοποίηση όταν έμαθε για την προφυλάκισή της.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι επρόκειτο για καλά οργανωμένο έγκλημα με σχεδιασμό καθώς κατά τον κ. Λύτρα η 35χρονη γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις ενώ φαίνεται ότι είχε κάνει και πρόβες πριν από το έγκλημα που διέπραξε στις 20 Μαΐου, αλλάζοντας μια για πάντα τη ζωή της Ιωάννας.

Τα νέα στοιχεία – Αποκαλυπτικοί διάλογοι της 34χρονης με τον 40χρονο

Όπως φαίνεται με τα έως τώρα στοιχεία, η 35χρονη τής είχε πει ότι την ενοχλούσε το γεγονός ότι ο 40χρονος είχε κάνει φίλη του στο facebook την Ιωάννα και η κοπέλα έσπευσε αμέσως να τον διαγράψει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η “παρεξήγηση” έγινε στις 26 Νοεμβρίου του 2018. Τότε είχε στείλει μήνυμα ο 40χρονος στην Ιωάννα, η οποία ήταν στην Βαρσοβία εκδρομή με φίλες της. Τότε η κοπέλα του απάντησε, λέγοντάς του: “Είδες ότι σε διέγραψα έτσι;” Και εκείνος τη ρωτά: “Τι σου έκανα και με διέγραψες;”, με την κοπέλα να απαντά: “Για σκέψου. Κάποια ανησυχεί για σένα”. Ο 40χρονος τότε της απάντησε: “Μα δεν μπορώ να καταλάβω για ποια λες. Για ποια κοινή μας γνωστή, αλλά δεν έχεις κάνει κάτι κακό, ούτε θα κάνεις, ποτέ”. Έτσι, τελείωσε ο πρώτος διάλογος ανάμεσα στην Ιωάννα και στον 40χρονο.

Όμως μετά από αρκετό καιρό, ο 40χρονος επανήλθε με νέο μήνυμα. Τότε, η 34χρονη Ιωάννα του απάντησε: “Η Έφη, είναι συγχωριανή, φίλη και καλό κορίτσι”. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το ίδιο είπε στους αστυνομικούς η Ιωάννα και όταν την επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο. “Η Έφη είναι καλό κορίτσι, είναι από διπλανό χωριό και απορώ πώς την έχετε στην λίστα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις