Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 35χρονη βιτριόλι νέα: Η κατάθεση της οδηγού ταξί
ΕΛΛΑΔΑ

35χρονη βιτριόλι νέα: Η κατάθεση της οδηγού ταξί

35χρονη βιτριόλι νέα: Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση που αποκαλύπτει τις κινήσεις της τότε άγνωστης γυναίκας σε σχέση με τη μετακίνησή της με το ταξί.

35χρονη βιτριόλι νέα: Ως Ελληνοαμερικανίδα (!), η οποία, δήθεν, μόλις είχε φθάσει στην Ελλάδα, είχε προγραμματίσει σειρά συνεντεύξεων για να προσληφθεί σε εταιρία και γι αυτό χρειαζόταν συνεχώς να την περιμένει ένα ταξί για να μη χάνει χρόνο, εμφανίστηκε στην εταιρία ραδιοταξί, αλλά και στην οδηγό, που την μετέφερε, η δράστις της βάρβαρης επίθεσης κατά της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία, η οποία βρίσκεται πλέον στα χέρια του ανακριτή της υπόθεσης, επιβεβαιώνεται κατά τον πλέον πανηγυρικό τρόπο η αποκάλυψη του Alphafreepress της 10ης Ιουνίου, όπου για πρώτη φορά γινόταν γνωστό το κόλπο το οποίο είχε μεταχειριστεί η δράστης, για να μην την υποπτευθούν η εταιρία και η οδηγός. Έγραφε το Alphafreepress: «Την άνεργη γυναίκα, που μετέφερε με το σακίδιο πλάτης τους «τίτλους σπουδών» της και η οποία είχε συνεχή ραντεβού με μάνατζερ επιχειρήσεων για να περάσει από τη φάση της συνέντευξης στην πρόσληψη, παρίστανε επί δύο ημέρες στην Καλλιθέα, η δράστης της κτηνώδους επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης ασφαλιστικής συμβούλου, Ιωάννας».

Τώρα λοιπόν, έρχονται στο φως ακόμη περισσότερα στοιχεία, για την ιδιότητα που χρησιμοποίησε η ήδη κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, 35χρονη, η οποία το πρωί της Τρίτης απολογείται στον ανακριτή. Διαφωτιστικό είναι ένα απόσπασμα από την κατάθεση της οδηγού ταξί ενώπιον των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών, στο στάδιο της έρευνας.

«… Εκεί μου είπε ότι θα με χρειαστεί και αύριο, έχει έρθει από την Αμερική για κάτι συνεντεύξεις και θέλει πάντα ένα ταξί να την περιμένει έτσι ώστε να μη χάνει χρόνο και να είναι σίγουρη ότι θα βρει κάποιο». Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, είχαν καταλάβει βέβαια ότι η δράστις έλεγε όλα τα πάρα πάνω για να έχει το ταξί στην αναμονή χωρίς υποψίες από την οδηγό, προκειμένου να διαφύγει αμέσως από την περιοχή της Καλλιθέας και να μην ψάχνει την ώρα του πανικού, που γνώριζε ότι θα προκαλούσε…

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υπόλοιπη κατάθεση που αποκαλύπτει τις κινήσεις της τότε άγνωστης γυναίκας σε σχέση με τη μετακίνησή της με το ταξί.

Πώς πήρε την κλήση

Αναφέρει ότι ενώ βρισκόταν μεταξύ Μοσχάτου και Καλλιθέας «δέχθηκα μια κλήση στο τάμπλετ να παραλάβω έναν πελάτη από την οδό Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα με άγνωστο προορισμό. Η μόνη πληροφορία ήταν να περιμένω τον πελάτη όσο χρειαστεί, με ώρα ραντεβού την 9:30. Έφτασα στο σημείο 9 :20 με 9:25. Καθ’ οδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και με πληροφόρησαν ότι θα παραλάβω μία κοπέλα, Ελληνοαμερικανίδα, την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω». Και φθάνει στην πρώτη συνάντηση με εκείνη τη γυναίκα, καθώς θα ακολουθούσε και δεύτερη.

Εμφανίστηκε στο παράθυρο του οδηγού

«Περίπου 9:30 εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου, στου οδηγού, μία κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη. Σε κλάσματα του δευτερολέπτου εξαφανίστηκε και είδα μόνο ότι πέρασε από την απέναντι πλευρά της λεωφόρου. Μετά από είκοσι λεπτά η κοπέλα εμφανίστηκε, εμφανώς αγχωμένη και τρεχάτη. Μπήκε στο ταξί και με ενημέρωσε ότι πάμε Α νεκροταφείο, στο Μετς».

Ήταν η προηγούμενη της επίθεσης ημέρα, όταν η κατηγορούμενη 35χρονη γυναίκα, φέρεται να έφυγε άπρακτη από το σημείο καθώς δεν εμφανίστηκε η Ιωάννα. Δεν άλλαζε όμως γνώμη για την τελική επίθεση. «Εκεί-στο Μετς- μου είπε ότι θα με χρειαστεί και αύριο, έχει έρθει από την Αμερική για κάτι συνεντεύξεις».

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση της άγνωστης τότε γυναίκας στην οδηγό του ταξί, η οποία την ρώτησε μήπως κάτι έχει αλλάξει για την επόμενη ημέρα και δεν τη χρειάζεται και σε αυτή την περίπτωση πώς θα την ενημερώσει, ζητώντας σαφώς το κινητό της τηλέφωνο.

Τα τρία “όχι”

«Όχι, όχι, όχι, η ώρα δεν αλλάζει, είναι στάνταρ», απάντησε η επιβάτης και για να αποφύγει να δώσει αριθμό κινητού τηλεφώνου, πρόσθεσε: «Έχω αμερικάνικο τηλέφωνο και δεν το έχω ενεργοποιήσει ακόμη…». Η οδηγός, την επομένη ημέρα-20 Μαΐου, ημέρα της επίθεσης- βρέθηκε και πάλι στις 9 :30 το πρωί, στην ίδια θέση. «Πριν τις 9:30 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε «περίμενέ με εδώ, δεν θα αργήσω πολύ» και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς την Αγία Ελεούσα και εξαφανίστηκε».

Είχε προχωρήσει πια στην εγκληματική ενέργεια κατά της Ιωάννας και όσο η άτυχη 34χρονη έτρεχε αλλόφρων στο φαρμακείο με πόνους, εκείνη επέστρεφε στο ταξί. «Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα από δέκα λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ, τρέχοντας. Μπήκε στο πίσω κάθισμα, πίσω από μένα. Τη ρώτησα που πηγαίνουμε. Άργησε να απαντήσει λίγο και μου είπε: στο Μετς όπως και χθες». Η κατάθεση της οδηγού ταξί ήταν εκείνες τις ώρες το πιο σημαντικό στοιχείο στα χέρια των αστυνομικών της ασφάλειας Αθηνών. Ακριβώς τότε αποφασίζεται να προχωρήσει η έρευνα με αίτημα στην εισαγγελία για την αξιοποίηση όλων των τεχνικών μεθόδων που ορίζει ο Νόμος για να βρεθούν στίγματα τηλεφώνου και άλλα στοιχεία που στην πορεία θα αποδεικνύονταν χρήσιμα στην κατάληξη της προσπάθειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις