Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φραουλόφι συνταγή: Παραλλαγή του κλασικού μπανόφι
PLUS

Φραουλόφι συνταγή: Παραλλαγή του κλασικού μπανόφι

Φραουλόφι συνταγή: Η πιο δροσερή και λαχταριστή παραλλαγή του γνωστού μπανόφι, έρχεται να σας γλυκάνει περισσότερο.

Φραουλόφι συνταγή: Το καλοκαίρι θέλουμε ένα δροσερό, ελαφρύ γλυκό, που να τρώγεται όλη την ημέρα! Να το απολαμβάνουμε με τον παγωμένο μας καφέ μετά τη θάλασσα και την ηλιοθεραπεία. Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά ψυγείου που απολαμβάνουμε κατά τους ζεστούς μήνες είναι το banoffee. Τι θα έλεγες λοιπόν για μια παραλλαγή του, εξίσου λαχταριστή;

Ψάχνοντας για κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο, βρήκαμε συνταγή για υπέροχο, κρεμώδες Strawboffee ή αλλιώς «φραουλόφι». Είναι ακριβώς αυτό που λέει: Ένα banoffee που όμως αντί για μπανάνες, έχει φράουλες!

Φραουλόφι συνταγή: Τι θα χρειαστούμε για την απίθανη, καλοκαιρινή συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 400 γρ. μπισκότο (τύπου digestive)
  • 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 70 γρ. φουντούκια
  • Για τη γέμιση:
  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα, καραμελωμένο (dulce de leche)
  • 20 γρ. δάκρυα σοκολάτας
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φράουλες, χοντροκομμένες

Για τη σαντιγί:

  • 500 γρ. πλήρης κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • Φράουλες, κομμένες σε φέτες για σερβίρισμα

 

Φραουλόφι συνταγή: Εκτέλεση

Για τη βάση: Ρίχνουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο μούλτι και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. Αφού τα χτυπήσουμε, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι το μείγμα να μοιάζει αμμώδες. Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το μπισκότο με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια της και στα τοιχώματα πιέζοντας ελαφρώς. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζουμε νερό με πάγο και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένο γάλα, τις φράουλες και με ένα ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης, τα τοποθετούμε σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και το μεταφέρουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 90W για 30 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη, τη ρίχνουμε στο μείγμα με τις φράουλες και τα ξαναχτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένα. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τη βάση, τυλίγουμε με μία μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται και το μεταφέρουμε ξανά στο ψυγείο για 6 – 7 ώρες, μέχρι να σφίξει.

Για τη σαντιγί: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί σαντιγί. Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη, την απλώνουμε πάνω από το φραουλόφι, προσθέτουμε τις φράουλες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη

Διατροφικά λάθη που δεν σας αφήνουν να χάσετε κιλά
4 ξεχωριστές συνταγές για να απολαύσετε τα μύδια
Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές κατά της γήρανσης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις