Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συχνά διατροφικά λάθη: Σαμποτάρουν τη δίαιτα σας
PLUS

Συχνά διατροφικά λάθη: Σαμποτάρουν τη δίαιτα σας

Συχνά διατροφικά λάθη: 5 συχνά λάθη που δεν σας επιτρέπουν να χάσετε κιλά.

Συχνά διατροφικά λάθη: Η διατροφολόγος Susie Burrell μοιράστηκε τους τρόπου με τους οποίους ίσως να σαμποτάρετε τη δίαιτά σας, χωρίς να τα καταλαβαίνετε. Σας έχει τύχει να προσπαθείτε να χάσετε κιλά και να μη βλέπετε τη ζυγαριά να κατεβαίνει; Και να αναρωτιέστε γιατί, ενώ κάνετε τόση προσπάθεια, τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά; Η γνωστή διατροφολόγος από την Αυστραλία, μοιράστηκε μέσα από το blog της, τα λάθη που ίσως κάνετε και δε σας επιτρέπουν να χάσετε τα κιλά που θέλετε.

Η ίδια έχει εκδώσει βιβλία, εμφανίζεται στην αυστραλιανή τηλεόραση και αρθρογραφεί σε πολύ γνωστά μέσα. Μέσα από την ιστοσελίδα της, Shape me, προσφέρει online προγράμματα και συμβουλές διατροφής, καθώς και συνταγές για θρεπτικά και νόστιμα πιάτα. Η Susie Burrell μοιράστηκε πρόσφατα τα πέντε πιο συχνά λάθη στη διατροφή, που δεν επιτρέπουν σε κάποιον να χάσει τα επιθυμητά κιλά.

https://www.instagram.com/p/BgDbPDoFENl/?utm_source=ig_web_copy_link

Συχνά διατροφικά λάθη: Τρώτε λάθος ώρες

Η Susie Burrell υποστηρίζει ότι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην προσπάθεια να χάσει κανείς κιλά είναι οι ώρες που τρώει το κάθε γεύμα. «Το ανθρώπινο σώμα είναι προγραμματισμένο να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια το πρώτου μισού της μέρας, όταν συνήθως είμαστε και πιο δραστήριοι. Γι’ αυτόν τον λόγο, αν δουλεύετε ως αργά και πηγαίνετε στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά, είναι προτιμότερο να τρώτε το πλουσιότερο γεύμα της ημέρα την ώρα του μεσημεριανού. Μετά τις οχτώ να προτιμάτε πιο light επιλογές, όπως σούπα, άσπρο ψάρι και σαλάτα».

Συχνά διατροφικά λάθη: Τρώτε περισσότερο επειδή γυμνάζεστε

Καθώς η άσκηση αυξάνει την όρεξη. Είναι σημαντικό να τρώτε καλά και θρεπτικά προϊόντα μετά την προπόνηση και να αποφεύγετε το junk food. Η Αυστραλέζα διατροφολόγος ωστόσο, εξηγεί ότι πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν τη γυμναστική ως δικαιολογία για να ενδίδουν σε πειρασμούς. «Αυτή η λογική βέβαια δεν ισχύει, γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεπεράσουμε τις επιθυμητές θερμίδες, χωρίς να έχουμε κάψει πραγματικά όσες νομίζουμε. Για παράδειγμα, με μια προπόνηση 30 με 40 λεπτών στο γυμναστήριο χάνετε 300 με 400 θερμίδες. Μια φέτα κέικ ή ένα fast food γεύμα, μπορεί να περιέχουν 600 ή και περισσότερες θερμίδες». Ουσιαστικά, αυτή η «επιβράβευση» σαμποτάρει την προσπάθειά σας.

Τρώτε επιπλέον φαγητό χωρίς να το καταλάβετε

Η γνωστή διατροφολόγος αναφέρει ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε από τις επιθυμητές θερμίδες που λαμβάνουμε με κάθε γεύμα. Η προσθήκη dressing και πιθανά ενδιάμεσα σνακ μπορούν να αυξήσουν τις συνιστώμενες ημερήσιες θερμίδες, έως και 30%, χωρίς να το καταλάβετε. «Όσο ενοχλητικό και αν σας φαίνεται, απλώς γράφοντας σε ένα ημερολόγιο ό,τι ακριβώς τρώτε και πίνετε καθώς και την ποσότητα του φαγητού, σε ένα 24ωρο, θα σας δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα για το αν η δίαιτα που κάνετε έχει αποτέλεσμα ή όχι. Καμιά φορά, ο λόγος που δε χάνουμε κιλά είναι ότι τρώμε περισσότερο από όσο συνειδητοποιούμε».

Κάνετε υπερβολές

Όταν ακολουθείτε ένα υπερβολικά αυστηρό πρόγραμμα και καταναλώνετε λίγες θερμίδες κάθε μέρα, ίσως χάσετε κιλά. Αυτό δε σημαίνει ότι θα διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας και να βάλετε την ισορροπημένη διατροφή και τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας. Το παν είναι να βρείτε υγιεινές συνταγές που να είναι και νόστιμες, ώστε αυτό που τρώτε να σας αρέσει, και να μη νιώθετε πείνα. «Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας» τονίζει η ειδικός.

Αγοράζετε φαγητά που δεν ενδείκνυνται για απώλεια βάρους

«Οι άνθρωποι τρώνε όσα αγοράζουν και όσα βρίσκονται σε άμεση πρόσβαση» αναφέρει η διατροφολόγος. Η ίδια αναφέρει πως είναι σημαντικό ό,τι βάζετε στο καρότσι του σούπερ μάρκετ να μη σαμποτάρει την προσπάθειά σας να χάσετε κιλά. Οπότε, αποφύγετε σνακ, πατατάκια και γλυκά, τα οποία ίσως να προορίζονται για τους καλεσμένους σας, αλλά μπορεί να δοκιμάσετε κι εσείς. Αντίθετα, αγοράστε φρέσκα λαχανικά, να τα κόψετε σε στικ και να τα απολαύσετε με ένα υγιεινό ντιπ από γιαούρτι και δυόσμο.

Δείτε ακόμη

Τι επιπτώσεις έχουν οι διαταραχές ύπνου στην καθημερινότητά μας
4 ξεχωριστές συνταγές για να απολαύσετε τα μύδια
Δροσερές εναλλακτικές για να αντικαταστήσετε το τζιν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις