Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολη συνταγή παγωτού: Σοκολάτα bueno
PLUS

Εύκολη συνταγή παγωτού: Σοκολάτα bueno

Εύκολη συνταγή παγωτού: Ένα θετικό είναι ότι φτιάχνεται σχετικά εύκολα, αφού η περισσότερη διαδικασία γίνεται μέσα σε μία κατσαρόλα όπου θα μαγειρέψετε το μίγμα.

Εύκολη συνταγή παγωτού:  Αν θέλετε τη γνώμη μου, αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για σπιτικό παγωτό σοκολάτα. Γίνεται χωρίς αυγά και χωρίς παγωτομηχανή, η υφή του είναι απίστευτα κρεμώδης και βελούδινη χωρίς κανένα ίχνος από ενοχλητικά κρυσταλάκια πάγου, και η γεύση του έντονα, βαθιά σοκολατένια. Ακόμα κι εγώ ο ίδιος δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το πρωτοδοκίμασα.

Άλλο ένα θετικό είναι ότι φτιάχνεται σχετικά εύκολα, αφού η περισσότερη διαδικασία γίνεται μέσα σε μία κατσαρόλα όπου θα μαγειρέψετε το μίγμα (για να ενεργοποιηθεί το κορν φλάουρ και το κακάο) και μετά το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπολ για να το αφρατέψετε και να το παγώσετε. Μην παραλείψετε να φτιάξετε και το σπιτικό παγωτό βανίλια, γιατί αυτά τα δύο πάνε παρέα! Το πιο σημαντικό  ήταν να χτυπήσω το μίγμα με το μίξερ προτού το βάλω στην κατάψυξη. Η διαδικασία αυτή αφρατεύει το μίγμα και το κάνει πιο βελούδινο κατά τη γνώμη μου.

Εύκολη συνταγή παγωτού:  Υλικά

120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
6 Kinder Bueno κομμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα με πραλίνα φουντουκιού. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να δέσουν τα υλικά και να έχουμε πλούσιο ομοιογενές μείγμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρουμε τη σαντιγί σταδιακά στο μείγμα πραλίνας και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με τη μαρίζ.
Προσθέτουμε τα κομμάτια bueno στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ, να πάνε παντού. Μεταφέρουμε το μείγμα σε δοχείο αποθήκευσης τροφίμων. Ισιώνουμε την επιφάνεια του με τη μαρίζ. Γαρνίρουμε από πάνω με κομμάτια bueno αν θέλουμε. Καλύπτουμε με το καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 6-8 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Δείτε ακόμη

Συνταγή για λαχταριστό και δροσιστικό φραουλόφι
Διατροφικά λάθη που δεν σας αφήνουν να χάσετε κιλά
Η τροφή που περιέχει διπλάσιο κάλιο από μία μπανάνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις