Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανία κορονοϊός μάσκες: Υποχρεωτική η χρήση της
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία κορονοϊός μάσκες: Υποχρεωτική η χρήση της

Ισπανία κορονοϊός μάσκες: Μπορεί η Ισπανία να είναι ένα βήμα πριν την άρση των μέτρων ωστόσο η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική επί ποινή προστίμου.

Ισπανία κορονοϊός μάσκες:  Μπορεί η Ισπανία να είναι ένα βήμα πριν την άρση των μέτρων ωστόσο η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική επί ποινή προστίμου. Ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια με ανακοίνωσή του ενημέρωσε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε δημόσιους ή κλειστούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως επίσης και στα ιδιωτικά οχήματα για επιβάτες που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι, μέχρι να «νικηθεί οριστικά» ο κορονοϊός. Πρόστιμο της τάξεως των 100 ευρώ θα επιβάλει το κράτος σε όποιον  δεν ακολουθεί τους κανόνες που εξέδωσε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου.

Να αναφέρουμε πως η Ισπανία είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, επέβαλε τη χρήση μάσκας στους πολίτες άνω των 6 ετών την 21η Μαΐου στους δημόσιους και στους κλειστούς χώρους, εφόσον δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου.

Ισπανία κορονοϊός μάσκες: «Τα μέτρα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται μέχρι να νικήσουμε οριστικά τον ιό»

«Αυτά τα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται μέχρι να νικήσουμε οριστικά τον ιό, δηλαδή όταν έχουμε στη διάθεσή μας μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας. Ο Ίγια διαβεβαίωσε ότι μόλις αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 21η Ιουνίου, η ελευθερία των μετακινήσεων θα αποκατασταθεί στη χώρα, ακόμα και για τους κατοίκους της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, των πλέον πληγεισών πόλεων από την πανδημία.

Στις 21 Ιουνίου, «εφόσον η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρθεί, όπως προβλέπεται, οι μετακινήσεις θα γίνονται χωρίς περιορισμούς στη χώρα μας», τόνισε, ενώ αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι Ισπανοί δεν μπορούν να βγουν εκτός της περιφέρειάς τους. Εκτός της χρήσης μάσκας, το διάταγμα που εγκρίθηκε σήμερα προβλέπει μέτρα πρόληψης στο επαγγελματικό περιβάλλον, όπως «η οργάνωση των θέσεων εργασίας ή η κυκλική εργασία προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός». Επιπλέον, προκειμένου να διασφαλίζεται η «ιχνηλασιμότητα» των νέων κρουσμάτων, οι αεροπορικές εταιρείες ή οι χερσαίες συγκοινωνίες θα πρέπει από την πλευρά τους να τηρούν τα δεδομένα των επιβατών τους για «τουλάχιστον 4 εβδομάδες».

Δείτε ακόμη

Αστυνομικός που εμπλέκεται στη δολοφονία Φλόιντ, κάνει… έρανο για να βγει ο Τσόβιν
Αποκάλυψη: Τζορτζ Φλόιντ και Ντέρεκ Τσόβιν είχαν τσακωθεί σε κλαμπ
Κατασχέθηκε κοκαΐνη αξίας 265 εκατ. δολαρίων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις