Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Όλα τα hot look
PLUS

Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Όλα τα hot look

Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Οι επικρατέστερες γραμμές, τα χρώματα και τα υφάσματα της καλοκαιρινής σεζόν που θα απογειώσουν το λουκ σας.

Μόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Αυτή τη φορά στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων κύριο θέμα ήταν η βιωσιμότητα. Είτε αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις για τη μείωση της χρήσης άνθρακα κατά την επεξεργασία των υφασμάτων, είτε στήνοντας σκηνικά με αληθινά σπάνια δέντρα που στη συνέχεια θα έβρισκαν ζωή στους δρόμους της πόλης. Η ηθική μόδα ήταν το ζητούμενο που έφερε αέρα ανανέωσης στα catwalks.

Κάπως έτσι, στις τάσεις του καλοκαιριού, ανάμεσα στα χιλιάδες looks κυριάρχησε η επιστροφή των κλασικών κομματιών που συνθέτουν μία capsule ντουλάπα, όπως καμπαρντίνες, αντρικά κοστούμια, γιλέκα και βερμούδες. Με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη νοσταλγία να καλπάζει ξεπήδησαν για άλλη μία φορά τα tropical prints, τα κοντά τοπς και η neon χρωματική παλέτα.

Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Tropical Μοτίβα

Τα tropical prints είναι το νέο floral του καλοκαιριού κι εμείς ακόμη δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τη πασαρέλα που έκανε η Jennifer Lopez με το iconic jungle dress, για χάρη του οίκου Versace. Φέτος τόλμησε τα μεγάλα σχέδια και την έντονη πράσινη παλέτα σε φορέματα, φούστες, τοπς και πανωφόρια, συνδυασμένα ακόμη και μεταξύ τους σε total σύνολα, ακολουθώντας τις προτάσεις των οίκων Versace και Dolce & Gabbana.

Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Ψάθα

Με τους σχεδιαστές να απορρίπτουν εδώ και αρκετές σεζόν τη χρήση της αληθινής γούνας από τις collections τους και να επιλέγουν ανακυκλωμένα υλικά και faux δέρμα για τις δημιουργίες τους, η ψάθα ήταν αναμενόμενο να κάνει την εμφάνισή της στα trends της φετινής άνοιξης με ιδιαίτερα ρούχα και αξεσουάρ, κλείνοντας το μάτι στη βιώσιμη μόδα.

Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Διαφάνειες

Διαφάνειες, φορέματα από τούλι, αραχνοΰφαντο ύφασμα. Με τα εσώρουχα να ξεπροβάλλουν, αλλά και φορεμένα πάνω από ρούχα για layering από την παιχνιδιάρικη χρωματική παλέτα του Jacquemus μέχρι το διαχρονικό μαύρο του Dior υπόσχονται να χαρίσουν σε κάθε ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό look μια στιλιστική αναβάθμιση.

Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Νeon

Το neon υπήρξε πρωταγωνιστής στα catwalks τόσο στα ρούχα όσο και στο μακιγιάζ. Από τις πράσινες αποχρώσεις του Valentino, μέχρι τις φούξια και τις πορτοκαλί του Tom Ford, το neon έχει κατακτήσει μία θέση στα αγαπημένα trends της άνοιξης που τείνει να επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια.

Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Bερμούδα

Η βερμούδα, αντικαθιστώντας τα δύσκολα biker shorts είναι το key item που θα σε συντροφεύσει σε κάθε περίσταση. Είτε ως μέλος ενός updated κοστουμιού για επαγγελματικές εμφανίσεις, είτε μόνη της με υφή δέρματος για chic και δυναμικά looks, η άνεση έρχεται στο επίκεντρο και ταιριάζει με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας της σύγχρονης γυναίκας.

Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Bra Tοπς

Μετά τα crop τοπς, τα bra τοπς από εσώρουχα έγιναν κανονικά ρούχα. Και μπορεί να σου φαίνονται πολύ αποκαλυπτικά και έντονα, ωστόσο οι οίκοι Jacquemus, Givenchy και Christian Dior απέδειξαν πως συνδυασμένα με ψηλόμεσο bottom και μίντι skirt δεν χρειάζονται κανένα δισταγμό.

Mόδα τάσεις καλοκαίρι 2020: Πλεκτά

Με τη στροφή της μόδας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, τα πλεκτά – και συγκεκριμένα τα crochet και το δίχτυ– είναι από τα μεγαλύτερα trends που στις πασαρέλες είδαμε σε πρωινές αλλά και βραδινές δημιουργίες. Χειροποίητες, ιδιαίτερες, παραδοσιακές τεχνικές αποκτούν ένα σύγχρονο twist που αρέσει πολύ το 2020.

Δείτε ακόμη

Δεν θα πιστεύεις τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις παγωμένο ζαχαρούχο γάλα με καφέ
Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνει το κάθε ζώδιο ότι του αρέσεις
Το κόλπο για γρήγορο ίντερνετ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις