Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ημιτελικός Κυπέλλου Γερμανίας: Ψάχνουν το «χρυσό» εισιτήριο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ημιτελικός Κυπέλλου Γερμανίας: Ψάχνουν το «χρυσό» εισιτήριο!

Ημιτελικός Κυπέλλου Γερμανίας: Για μία θέση στον… ήλιο θα αναμετρηθούν απόψε στις 21:45 η Σααρμπρίκεν και η Λεβερκούζεν, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας.

Ημιτελικός Κυπέλλου Γερμανίας: Για μία θέση στον… ήλιο θα αναμετρηθούν απόψε στις 21:45 η Σααρμπρίκεν και η Λεβερκούζεν. Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας η ευχάριστη έκπληξη του θεσμού καλείται να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον μεγάλο τελικό. Απ’ την άλλη οι φιλοξενούμενοι θέλουν το «χρυσό» εισιτήριο για να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο στη φετινή σεζόν και φυσικά να εξασφαλίσουν την έξοδό τους σε έναν ευρωπαϊκό θεσμό. Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, σε έναν ημιτελικό που είναι νοκ-άουτ (ελέω κορωνοϊού). Έτσι, αν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια θα ακολουθήσουν παράταση και πέναλτι.

Η Σααρμπρίκεν αγωνίζεται στην 4η κατηγορία της Γερμανίας και θα βρεθεί στην 3η του χρόνου, αφού είναι στην κορυφή και στο +6 από τους διώκτες της. Όμως δεν έχει δώσει αγώνα από τον Μάρτιο καθώς η σεζόν δεν θα συνεχιστεί! Έχει κάνει ήδη «κηδείες» στο Κύπελλο, αφού απέκλεισε τις Κολωνία και Φορτούνα Ντίσελντορφ από την Μπουντεσλίγκα και τις Γιαν Ρέγκενσμπουργκ και Καρλσρούη από τη 2η κατηγορία! Αυτή είναι η 4η της συμμετοχή στα ημιτελικά του Κυπέλλου (1957, 1958, 1985), αλλά ποτέ σε τελικό. Το θετικό για τον προπονητή της Λούκας Κβάζνιοκ είναι ότι δεν έχει απουσίες.

Ημιτελικός Κυπέλλου Γερμανίας: Με απουσίες η Λεβερκούζεν

Απ’ την άλλη η Λεβερκούζεν έχει δείξει σοβαρότητα φέτος στο Κύπελλο. Απέκλεισε κατά σειρά τις Πάντερμπορν, Στουτγάρδη και Ουνιόν Βερολίνου. Ποτέ στην ιστορία της δεν έχει αποκλειστεί από ομάδα της 3ης ή χαμηλότερης κατηγορίας. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από τη βαριά ήττα με 2-4 εντός έδρας από την Μπάγερν Μονάχου. Έχει το πλεονέκτημα ότι οι παίκτες της έχουν ματς στα πόδια τους. Στο παρελθόν μετράει τρεις προκρίσεις σε τελικό και έχει κατακτήσει ένα κύπελλο. Ο Πέτερ Μπος έχει αρκετά προβλήματα για το ματς αυτό, αφού θα λείψουν οι τραυματίες Χόβερτς (επιθετικός), Μπέντερ, Μπέιλι (μέσοι) και ο μπακ Σινγκράβεν.

Το έτερο εισιτήριο για τον τελικό θα προκύψει από την αυριανή αναμέτρηση μεταξύ Μπάγερν Μονάχου και Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Δείτε ακόμη

Αυλαία της άμεσης διοικητικής εμπλοκής της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο σύλλογο
Νέα… πανταχούσα 750.000 ευρώ για τον Αρη!
Σειρήνες για Ίβιτς και ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις