Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Στρατόπεδο “Παρτιζάν” Ρωσία: Γερμανοί νεοναζί εκπαιδεύονται στα εκρηκτικά
ΚΟΣΜΟΣ

Στρατόπεδο “Παρτιζάν” Ρωσία: Γερμανοί νεοναζί εκπαιδεύονται στα εκρηκτικά

Στρατόπεδο "Παρτιζάν" Ρωσία: Οι εκπαιδευόμενοι κομάντο ασκούνται σκληρά -λένε οι ΗΠΑ δια στόματος Σέιλς- και έχουν καθημερινο πρόγραμμα εξάσκησης για τουλάχιστον 9 ώρες.

Στρατόπεδο “Παρτιζάν” Ρωσία: «Σχολή Ευελπίδων» στην οποίαν ονειρεύεται να φοιτήσει κάθε φανατικός νεοναζί, φέρεται να λειτουργεί λίγο έξω από την Αγία Πετρούπολη. Κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας νεοναζί από τη Γερμανία και τη Βόρεια Ευρώπη εκπαιδεύονται εντατικά στη χρήση όπλων και εκρηκτικών από Ρώσους παραστρατιωτικούς. Το  κέντρο εκπαίδευσης ονομάζεται «Παρτιζάν».  Οι εκπαιδευόμενοι κομάντο ασκούνται σκληρά βάσει του καθημερινού προγράμματος. Η καθημερινή άσκηση διαρκεί τουλάχιστον 9 ώρες και οι εκπαιδευτές είναι Ρώσοι παραστρατιωτικοί, βετεράνοι συρράξεων, όπως η κατάπνιξη της τσετσενικής εξέγερσης. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν την εξοικείωση των νεοναζί με τη χρήση εκρηκτικών, το χειρισμό όπλων χειρός και πολυβόλων, σκοποβολή, μάχη σώμα με σώμα με μαχαίρι.

Το στρατόπεδο «Παρτιζάν» λειτουργεί από το 2014 και φιλοξενεί κατά το πλείστον άτομα από τη Γερμανία, αν και υπάρχουν αρκετοί Σκανδιναβοί.  Ο Νέιθαν Αλεξάντερ Σέιλς, επικεφαλής-συντονιστής αντιτρομοκρατίας στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, θεωρεί πως το στρατόπεδο έχει συστήσει μια ρωσική ακροδεξιά οργάνωση, το “Ρωσικό Κίνημα Ράιχ” ενώ υπαινίσσεται ότι αυτό μπορεί να είναι εις γνώσιν της κυβέρνησης της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός υποστηρίζει ότι “διδάσκονται” το έρπειν σε λάσπη και χιόνι, πορείες σε δύσβατα εδάφη με πλήρη εξάρτυση, μεθόδους ανάκρισης και εξευτελισμού. Ο κ. Σέιλς δεν ξεκαθαρίζει πόσα τέτοια στρατόπεδα λειτουργούν στη δική του πατρίδα. Η συντηρητική εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ έχει και βίντεο από την εκπαίδευση, όμως ο δημοσιογράφος της λέει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για κέντρο πολεμικών τεχνών και εκπαίδευσης στην επιβίωση, ότι μίλησε με πολλούς άνδρες εκεί και του είπαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με πολιτική και ότι τους ενδιαφέρει να είναι απλώς “σε φόρμα”. Το κυριότερο (που το λέει ο δημοσιογράφος, αλλά όχι ο Σέιλς) είναι ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει ερευνήσει πολλές φορές το κέντρο για εξτρεμιστές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις