Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

01

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ – κανονισμοί: Πέντε αλλαγές
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ – κανονισμοί: Πέντε αλλαγές

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ - κανονισμοί: Κι άλλες καινοτομίες στη Σουπερ Λιγκ κατά τα πλέι οφ, διαφοροποιήσεις προσωρινού χαρακτήρα λόγω της πανδημίας

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ – κανονισμοί: Πέραν της γραμμής του οφσάιντ με την τελειοποίηση ουσιαστικά του VAR, στα play offs και play out θα δούμε κι άλλες καινοτομίες με την έναρξη τους! Συγκεκριμένα, μετά από σχετική παρέμβαση των FIFA και IFAB, οι προπονητές πλέον έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πέντε αλλαγές, από τρεις που όριζε ο κανονισμός, ενώ εισέρχεται και το μέτρο της ολιγόλεπτης διακοπής για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές αν αυτό κριθεί απαραίτητο λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών.

Μετά την έγκριση του IFAB στο αίτημα της FIFA θα βλέπουμε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, κάτι που θα ισχύσει και στην πρεμιέρα των ελληνικών μας play offs και των play out. Πλέον οι προπονητές θα έχουν στη διάθεσή τους τρία χρονικά διαστήματα για να πραγματοποιήσουν τις αλλαγές (εκτός αν μιλάμε για κάποια αναγκαστική), πέραν της ανάπαυλας των ημιχρόνων. Δηλαδή, αν ένας προπονητής πραγματοποιήσει αλλαγή με την επανέναρξη του δεύτερου μέρους, τότε θα έχει τη δυνατότητα να κάνει άλλες τέσσερις αλλαγές σε τρία διαστήματα του δεύτερου μέρους. Με λίγα λόγια για να εξαντλήσει τις αλλαγές του θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον μία διπλή, εκτός αν υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ – κανονισμοί: 20 παίκτες στον πάγκο

Εξάλλου, βάσει των κανονισμών στη μετά πανδημίας εποχή πλέον οι αποστολές αποτελούνται από 20 ποδοσφαιριστές και στον πάγκο των ομάδων ο κάθε προπονητής θα έχει στη διάθεσή του 9 αναπληρωματικούς! Επίσης, πάντα υπάρχει και το μέτρο του… τάιμ άουτ! Περίπου στο μέσο του πρώτου και στο αντίστοιχο σημείο του δεύτερου ημιχρόνου, υπάρχει η δυνατότητα της διακοπής με εντολή του διαιτητή πάντα και κατόπιν συνεννόησης με τις δύο ομάδες, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να δροσιστούν και να πάρουν μια ανάσα, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Δείτε ακόμη:

Σαββίδης: “Με την κάλυψη του -7 είστε πρωταθλητές”
Συμφωνία για -15% στον Άρη, ακυρώνεται με πρόκριση στον τελικό!
Στραβοπάτημα που ίσως της κοστίσει την τετράδα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις