Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αρης – ΟΦΗ 3-1: Ακτίνες …Γκάμα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αρης – ΟΦΗ 3-1: Ακτίνες …Γκάμα

Αρης - ΟΦΗ 3-1: Με δύο γκολάρες του Μπρούνο Γκάμα κι ένα του Κόρχουτ οι κιτρινόμαυροι επιβλήθηκαν του καλού ΟΦΗ που έβγαλε κούραση στο β’ μέρος

ΑρηςΟΦΗ 3-1: Οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο με φανέλες που είχαν τυπωμένο το μήνυμα I CANT BREATHE και προκάλεσαν όλες τις θετικές εντυπώσεις. Σίγουρα αν δεν ήταν άδειο το γήπεδο λόγω πανδημίας θα είχαν αποθεωθεί αμφότερες! Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΟΦΗ ξεκίνησε πολύ καλά και δεν φοβήθηκε το ματς, όμως ο Αρης αντέδρασε και το 1-1 της ανάπαυλας ήταν εντέλει δίκαιο σκορ. Στην επανάληψη ο Αρης ήταν φαρμακερός στις ευκαιρίες του, φανερά καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια και επιβραβεύτηκε δικαίως.

Πλέον ο Αρης μείωσε στους 4 από τον 4ο Παναθηναϊκό πήγε τη διαφορά από τον ΟΦΗ στο +6 και έχει δύο πράγματα να σκέφτεται. Το κύπελλο και την υπερπροσπάθεια για να φτάσει στον τελικό, αλλά και τη διοικητική μάχη. Αυτή που θα δώσει για να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα άρσης της ποινής της ΦΙΦΑ για μεταγραφές, ώστε να είναι ενισχυμένος ενόψει επιστροφής στην Ευρώπη!

“I Can’t Breathe” και …respect στις δύο ομάδες

Αρης – ΟΦΗ 3-1: Μοιρασμένο το α΄ ημίχρονο

Μόλις στο 6’ ο Αρης έκανε μεγάλη ευκαιρία από την προσπάθεια του Γκάμα και την προσπάθεια των Λάρσον, Ιντέγε. Κέρδος ένα κόρνερ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Βέλεθ έπιασε τρομερή κεφαλιά και ο Γουόλι αποσόβησε δύσκολα τον κίνδυνο! Ο ΟΦΗ, δε, απάντησε στο 17’ με την κεφαλιά του Μάνου από το κόρνερ του Ναμπί να περνάει λίγο έξω. Στο 21’ όμως, η πίεση των Κρητικών απέδωσε. Τα λάθη στην άμυνα και η μη απομάκρυνση της μπάλας από τον Αρη έδωσαν την ευκαιρία στον Σακόρ να πλασάρει τον Κουέστα για το 0-1! Μάλιστα πριν το ημίωρο ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο 0-2 όταν ο Μάνος πλάσαρε λίγο πάνω από την εστία του Κουέστα!

Ο Αρης ευτύχησε να ισοφαρίσει σε σημείο που είχε ελαφρά υπεροχή, όχι όμως μεγάλες φάσεις. Στο 42’ σε μια φάση που ξεκίνησε ο Φετφατζίδης τέλειωσε με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση του Γκάμα. Αυτός νίκησε τον Γουόλι και έκανε γκολ την ασίστ του Ροζ για το 1-1!

Δύο όμορφα γκολ ο Μπρούνο Γκάμα

Αρης – ΟΦΗ 3-1: Κιτρινόμαυροι για φίλημα στο β΄ μέρος

Πιο ψυχρό το ξεκίνημα εκατέρωθεν για το β΄ μέρος. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρα από κάποιες φιλότιμες προσπάθειες και αρκετά νευρικά κοψίματα, σπουδαία φάση δεν έγινε μέχρι το 60’. Το πιο αξιοσημείωτο ήταν ένα χέρι του Μαρινάκη στο 59’, με τον Αρη να ζητάει δεύτερη κίτρινη και αποβολή του. Στο 60’ ένα καλό σουτ του Μάνουέστειε την μπάλα λίγο εκτός εστίας του Κουέστα. Όμως στο 67’ ο Αρης έφτασε μια ανάσα από το 2-1! Ο Μαντσίνι έκανε τρομερή προσποίηση και ελευθέρωσε τον Φετφατζίδη που πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα εκτός “γ” της εστίας του Γουάιλι!

Και κάπου εκεί το ματς άναψε. Μετά το διάλειμμα για νερό, ο Αρης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Στο άδειο “Κλεάνθης Βικελίδης” είδαμε πανέμορφα γκολ! Στο 73’ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Μπρούνο Γκάμα έστειλε την μπάλα να βρει το κάθετο δοκάρι του εμβρόντητου Γουόλι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.

Στο 77’ ο Ναμπί έπεσε εντός περιοχής και είδε την κίτρινη για θέατρο, με τον Διαμαντόπουλο να συμβουλεύεται και τον VAR πάντως! Και τρία λεπτά αργότερα ο Αρης καθάρισε το ματς οριστικά! Την ωραία σέντρα του Λάρσον από δεξιά, εκμεταλλεύτηκε ο Φετφατζίδης που πέρασε την μπάλα στον Κόρχουτ. Ο τελευταίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ για το 3-1!

Αρης – ΟΦΗ 3-1: Αντίδραση χωρίς αποτέλεσμα

Ο ΟΦΗ αντέδρασε και στο 86’ έκανε μεγάλη ευκαιρία, με τον Φιγκεϊρέδο να επιχειρεί τη λόμπα πάνω από τον Κουέστα, αυτός όμως “καπάκωσε” την μπάλα κι έσωσε τη φάση! Στις καθυστερήσεις, ο Σεμέντο έβγαλε τη σέντρα στο Νέιρα που έκανε την τελική προσπάθεια πολύ άστοχα, ψηλά άουτ. Τέλος, λίγες στιγμές πριν το φινάλε ο Φιγκεϊρέδο μαρκαρίστηκε από τον Κόρχουτ. Η φάση εξετάστηκε ενδελεχώς από τον VAR που κάλεσε και τον Διαμαντόπουλο στην οθόνη. Ο τελευταίος όμως έδειξε “παίζεται” και κάπου εκεί όλα τέλειωσαν.

Το φύλλο αγώνα

ΓΚΟΛ: Μπρούνο Γκάμα 42’ & 73’, Κόρχουτ 80’ – Σακόρ 21’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) – Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Ψαρρής (Ζακύνθου). 4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Σόουζα (Μπαγκαλιάννης 89’), Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα (Τόνσο 89’), Βέλεθ, Φετφατζίδης (Μπα 84’), Γκάμα (Μαρτίνεζ 83’), Λάρσον, Ιντέγε (63’ Μαντσίνι)

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Μαρινάκης (Μπράουν 85’), Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Σακόρ (56΄ Στάικος), Μεγιάδο (Νοικοκυράκης 85’), Μάνος (64’ Φιγκεϊρέδο), Νέιρα, Ναμπί (Βίκτορ 85’), Σεμέντο.

Στην εξέδρα οι αναπληρωματικοί βάσει πρωτοκόλλου υγείας

Δείτε ακόμη:

“Ήταν ένα όνειρο να είμαι με το τριφύλλι στο στήθος”
Τρίποντο ελπίδας για τους κυανέρυθρους, 1-0 το Βόλο!
Σαββίδης: “Με την κάλυψη του -7 είστε πρωταθλητές”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις