Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Επιθέσεις με βιτριόλι: Η ζωή της Katie Piper που συγκλόνισε την Αγγλία
ΚΟΣΜΟΣ

Επιθέσεις με βιτριόλι: Η ζωή της Katie Piper που συγκλόνισε την Αγγλία

Επιθέσεις με βιτριόλι: Αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και την τρανή απόδειξη ότι με τη θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Επιθέσεις με βιτριόλι: Το 2008 η ζωή της Katie Piper άλλαξε για πάντα. Ήταν μόλις 24 ετών και είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα της βήματα για μια λαμπρή καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ όταν ένας άνδρας της επιτέθηκε με οξύ στο πρόσωπο -τον είχε γνωρίσει μέσα από το facebook. Ο πόνος που ένιωθε τη στιγμή της επίθεσης ήταν φρικτός. Η ίδια έχει περιγράψει ότι ήταν σαν να καιγόταν ολόκληρη. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνει περισσότερες από 40 επεμβάσεις για να αποκατασταθεί η εικόνα της. Δεν έχει επανέλθει πλήρως ενώ δεν βλέπει από το ένα μάτι της.

Σήμερα, ζει ευτυχισμένη με τα δύο παιδιά της και τον ξυλουργό σύζυγό της. Αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και την τρανή απόδειξη ότι με τη θέληση μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Μέσα από την πορεία της αλλά και τις δραστηριότητές της στηρίζει τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες επιθέσεις ενώ έχει φτιάξει κι ένα ίδρυμα που βοηθάει όσο μπορεί σε αυτό. Παράλληλα, είναι μια γυναίκα που έχει καταφέρει να αλλάξει τα στερεότυπα της ομορφιάς.

https://www.instagram.com/p/B97K-3dFahH/

https://www.instagram.com/p/B_QNkRKDSSz/

https://www.instagram.com/p/CAvKGt3jUjh/

Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα…

“Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έμαθα πως ό,τι και αν μας συμβαίνει στην ζωή, μπορούμε να το ξεπεράσουμε” δηλώνει στο αμερικάνικο περιοδικό Harper’s Bazaar με αφορμή την πρόσφατη φωτογράφισή της. “Πάντα αγαπούσα το μακιγιάζ. Ήδη από το σχολείο έκανα πολλά σχετικά courses και μέχρι και σήμερα, το λατρεύω… Συχνά κάνω μάσκες προσώπου, peeling κτλ. Λόγω της κατάστασής μου έμαθα να χρησιμοποιώ primers, ωστόσο λόγω του ότι είμαι τυφλή στο ένα μου μάτι, η διαδικασία αρκετές φορές είναι δύσκολη…” περιγράφει στο περιοδικό η Katie Piper.

Επιθέσεις με βιτριόλι: Ύστατη πράξη μίσους

Ενδιαφέρον έχει η εκτίμηση του συγκεκριμένου καυστικού υγρού από την οπτική των εγκληματολόγων. Η Καλλιόπη Νικολάου, Κλινική Εγκληματολόγος μίλησε για τη φύση των εγκληματικών ενεργειών όπου αυτό το οξύ προτιμάται, με την προτίμηση και χρήση του ως “όπλο” να γίνεται τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες.

“Με την πάροδο των χρόνων, η εγκληματολογική έρευνα έχει δείξει ότι τα περισσότερα περιστατικά που βλέπουμε με επιθέσεις με βιτριόλι έχουν να κάνουν με ερωτική αντιζηλία ή με προσωπικές διαφορές. Η επίθεση με το βιτριόλι είναι μία ύστατη πράξη μίσους γιατί δεν είναι το όπλο που έχει στόχο να σκοτώσει. Το βιτριόλι είναι σαδιστικό μέσο για να προκαλέσει βλάβη στο θύμα, στην εξωτερική του εμφάνιση, ώστε να ζει τη ζωή του μεν αλλά σαν κόλαση. Είναι σαν μέθοδος βασανιστηρίου κρυμμένη μέσα σε ένα μπουκάλι στο μυαλό του δράση. Προκαλεί παραμόρφωση, αυτό ο δράστης το γνωρίζει καλά, είναι προμελετημένη επίθεση. Οι λόγοι πίσω από αυτές τις επιθέσεις είναι κοινωνικές, ευκαιριακές (εύκολα προσβάσιμο το βιτριόλι) και από εκεί και πέρα είναι και προσωπικές”, είπε η εγκληματολόγος για να προσθέσει:

“Θεωρούμε συνήθως ότι ο δράστης είναι ο άνδρας και η γυναίκα είναι το θύμα. Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι είναι 50-50. Υπάρχουν και γυναίκες που μπορούν να προβούν σε τέτοια επίθεση. Σε αυτή την επίθεση κάτι λείπει από το παζλ. Θέλω να είμαι επιφυλακτική. Θέλω να αφήσω τις αρχές να κάνουν την έρευνά τους. Από αυτό το παζλ κάτι λείπει. Θεωρώ αδιανόητο να μην υπήρχε κάποια σχέση ανάμεσα σε θύμα και θύτη όπως γίνεται στο 74% των περιπτώσεων. Στο μεγαλύτερο ποσοστό ήταν κάποιος σύντροφος που ένιωθε απογοητευμένος ή είχε απορριφθεί”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις